Wierd stuff with my comp - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-09-2007, 10:32 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 3
Default Wierd stuff with my comp

Specifications:

Motherboard: Gigabyte GA-8I915P Duo Pro-A
Processor: Intel P4 LGA775 3.4 Ghz 800FSB
Video Card: eVGA nVidia 6800 GT PCI-E 256MB
Sound Card: Creative Audigy 2 ZS Gamer Edition
Harddrive: WD 120GB 7200RPM
Power Supply: 550W Ultra X2-Connect
Memory: Geil 2x1GB 400MHz DDR 3200


Problem:

First off, I would like to mention is that I believe my computer is not running at maximum capabilities. I am also under the impression that my system is overheating. Well here's the issue. While playing any recent FPS games like BF2142, CoD2, Ravenshield, CS Source I get random skips that drop my FPS on average from 130 to 60 or below and then go back up. These skips happen randomly maybe on average every 15 seconds. Therefore I can't compete as well if you know what I mean. I checked my video card's temperature while playing CoD2 and it said 82 degrees (yellow). While on my desktop, it averages about 63. My CPU on the other hand I once saw at a 63 degrees while in-game and 52-55 degrees on desktop. I upgraded from my old 350W stock powersupply to the one listed above because of the problem but still didn't fix it.

Any suggestions?
__________________

stlkid is offline  
Old 01-10-2007, 09:06 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

temps are with in normal ranges so dont worry and 130FPS to 60FPS and that's a problem because? some people would kill for that . I dont think anything is wrong if you want more FPS then Id turn off any processes in the background that arnt needed but at 60FPS min the games run smooth so who cares right?
__________________

__________________
baronvongogo is offline  
Old 01-10-2007, 07:10 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 3
Default

No, but it's different, with my system I should be constantly getting the 130+ FPS without any faults. My temperatures are at degree celsius not fehrenheit . Sorry I think I forgot to mention that. I get random skips which causes my performance to not be as well. The skip will last about 1.5 seconds. With my specs, there is obviously something wrong, unsure if its the overheating.
stlkid is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.