Widescreen Monitors - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-09-2006, 02:01 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2005
Location: UK | London
Posts: 138
Default Widescreen Monitors

Like TVs, will monitors move towards widescreen in the future? I'm thinking of getting one, but the ones I've seen have had stretched out taskbars and icons (Windows).
__________________

Jewels is offline  
Old 11-09-2006, 06:45 PM   #2 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default

will? they already are(well, lcd anyways, not crt, that i know of)

and it was strecteched because it wasnt set right(like it was 1024*768 instead of 1920*1080, which is widescreen, hdtv at its finest)
__________________

__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 11-09-2006, 08:40 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2005
Location: UK | London
Posts: 138
Default

How do games run though? Should they be played windowed?
Jewels is offline  
Old 11-09-2006, 08:45 PM   #4 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default

if your gpu is good enough then, no, and if it does run slow, then just decrease the settings. sometimes games run better fullscreen too.
__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 11-10-2006, 06:02 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 793
Default

widescreens are AWSOME!

And freakrider said, if the icons and stuff look stretched its usually due to the resolution not being right and no games dont have to be windowed. I play Source games close my max res (1440x900 i think) and i have it all on high without AA and AF on a 6600GT
__________________



\"I may or may not have put a loaf of bread in the dish washer\"
\"Once you go white a trailer is in sight\"
COD2_fanatic is offline  
Old 11-10-2006, 07:37 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,992
Default

I love my widescreen.

Its just amazing.

Excellent for games.
__________________



May the wind always be at your back and the sun upon your face, and may the winds of destiny carry you aloft to dance with the stars
Lord AnthraX is offline  
Old 11-10-2006, 08:25 PM   #7 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default

closest i got to widescreen is my 55in projeciion, and my 72 plasma. otherwize that, i got dual monitors(i dont use tv's cause one is for main viewing, the other is in my dads room{55in})

but yea, when i get my rig in progress done, im gonna run 2 20 in widescreens side by side.
__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 11-10-2006, 08:45 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 793
Default

sounds nice
__________________



\"I may or may not have put a loaf of bread in the dish washer\"
\"Once you go white a trailer is in sight\"
COD2_fanatic is offline  
Old 11-17-2006, 04:58 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2005
Location: UK | London
Posts: 138
Default

I'm worried about older games though. I still like to play old games and I wouldn't want some nasty horizontally stretched image.
Jewels is offline  
Old 11-18-2006, 01:21 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 1
Default

Sorry to leech on to your questing liek this, but I can't ask my own unless I have 40 post. I was not exactly sure where to put this so here seemed like a safe bet. Normally I have no trouble with my system and under stand things pretty well, so this make me feel like an idiot, but here goes.

I have a new 22 inch widescreen monitor, but I still have the bars when I play my widescreen movies. I have tried spider man 2 as well as Underworld and a few other things, I get the normal bars on the side when I play full screen things, do I don't quite get it. I have my monitor set up for the proper resolution, and am using win dvd version 5. Is this just how it is going to be or is there soemthing I can do to get rid of the letterboxing, I know some movie still have smaller bars, but these are no smaller then on a standard monitor.

Thanks for your time and sorry for the stupidity of my question heh.
__________________

Chan is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.