why are pro gpus so expensive? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-09-2005, 01:23 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 530
Default why are pro gpus so expensive?

I was on Pricewatch and I saw this- Quadro FX 4000 SDI 256MB. it was $6,000. Why? what is it about this card and thoe FireGL ones etc that make em so damn expensive?

take a look here hmm I dont know why but the link only goes to Pricewatch, I dont understand html or whatever enough to know why their site doesnt have a diff url for different products but its under video cards anyway.
__________________

FoxyLoxy is offline  
Old 01-09-2005, 01:31 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

I don't really understand the Geforce Quadro GPU's, or how they are different
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Old 01-09-2005, 04:58 AM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

They process pixels in a different way i think. A quadro for example wouldnt play doom 3 as well as a 6800 for example. There targetted for workstations specialising in CAD and photo editing.
__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.