Where is the option to increase memory allocation to graphics card? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-02-2005, 03:09 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 6
Default Where is the option to increase memory allocation to graphics card?

Running windows xp media edition, nvidia geforce 5600 graphics card: I found the box that allows me to increase the amount of memory I want to allocate to graphics card sharing. Now, I can't find the s.o.b.

I have 1 gig of memory and I want to increase the amount that I allocate for sharing with the graphics. Where the hell is that option hidden? Can't find it under the nvidia options. Thanks
__________________

christo is offline  
Old 03-02-2005, 03:21 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,885
Default

It should be somewheres in your BIOS, i have mine from 128, to 256, but sadly im on 512 megs of ram.
__________________

c0rr0sive is offline  
Old 03-02-2005, 03:50 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 6
Default not on bios

It's not on the bios. There is a box somewhere in windows; system, nvidia card...I've seen it. I've USED it, now I can't find it.
christo is offline  
Old 03-02-2005, 03:54 PM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 175
Default

You can't have the option in Windows if it's not in the BIOS.
FrontSide is offline  
Old 03-02-2005, 03:57 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,885
Default

If its not a option in your BIOS then you can not change it.
c0rr0sive is offline  
Old 03-02-2005, 04:07 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 6
Default

OK, it's in the bios. It's also in windows. That's the box I'm looking for.
christo is offline  
Old 03-02-2005, 04:49 PM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Generally in the BIOS the option you are looking for is 'AGP Aperture' and it will be in the same place that you set the monitor to read the AGP card and not PCI and where you can select the transfer rate at 8x, 4x, Auto, things like that
Nubius is offline  
Old 03-02-2005, 07:11 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2004
Location: Syracuse, NY
Posts: 518
Send a message via AIM to Joeisalsocool
Default

christo, I belive you are talking about the allocation for PCI-1x cards. There was a little box for that a few drivers ago. It wont change anything if you have an AGP card.
__________________

__________________
Joeisalsocool is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.