Whats a RnR??? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-15-2005, 06:46 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 251
Default Whats a RnR???

my motherboard isnt detecting my soundcard, someone asked me if i did a RnR on my soundcard. Does anyone know what a RnR is ???
__________________

__________________
WIN XP PRO-Abit AV8 3rd Eye, AMD Athlon 64 3000+1.8Ghz OC\'d to 2.3Ghz
OCZ PC 3500 2 x 512mb dual channel Platinum Enhanced Bandwidth Edition cooled by thermaltake mem fan
40GB maxtor 7200 rpm,120GB Sata Seagate 7200 rpm
Radeon 9600 Xt cooled by TT Fanless heatpipes
Creative SB Audigy 2 (WDM)
PLEXTOR DVDR PX-716A
Sony SDM-P82 18\"
MAG InnoVision XJ700T
Liquid cooling- BIX2,MCP 650 12V inline pump,swiftech MCW 6000 block,1/2\" Primoflex tubing
Case-ThermalTake Armor VA 8000 Black
PCMark 4606/CPU 4516/Mem 4951/Graphics 2381/HDD 3267
socom2playa is offline  
Old 03-15-2005, 06:55 PM   #2 (permalink)
The Water Cooling Guru
 
aspire's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: United States
Posts: 5,308
Default

Well the dictionary definition is rest n relaxation but computer wise no idea lol
__________________

__________________
If I help you with something, you think I'm the bomb, or you just like what I said, rep me by clicking the star under my post.

Thanks!

The Official Tech Forums Water Cooling Informational Guide
aspire is offline  
Old 03-15-2005, 06:58 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 251
Default

lol thanks
__________________
WIN XP PRO-Abit AV8 3rd Eye, AMD Athlon 64 3000+1.8Ghz OC\'d to 2.3Ghz
OCZ PC 3500 2 x 512mb dual channel Platinum Enhanced Bandwidth Edition cooled by thermaltake mem fan
40GB maxtor 7200 rpm,120GB Sata Seagate 7200 rpm
Radeon 9600 Xt cooled by TT Fanless heatpipes
Creative SB Audigy 2 (WDM)
PLEXTOR DVDR PX-716A
Sony SDM-P82 18\"
MAG InnoVision XJ700T
Liquid cooling- BIX2,MCP 650 12V inline pump,swiftech MCW 6000 block,1/2\" Primoflex tubing
Case-ThermalTake Armor VA 8000 Black
PCMark 4606/CPU 4516/Mem 4951/Graphics 2381/HDD 3267
socom2playa is offline  
Old 03-15-2005, 07:02 PM   #4 (permalink)
The Water Cooling Guru
 
aspire's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: United States
Posts: 5,308
Default

maybe a reboot and restore. that might be it. I think ive heard it that way before.
__________________
If I help you with something, you think I'm the bomb, or you just like what I said, rep me by clicking the star under my post.

Thanks!

The Official Tech Forums Water Cooling Informational Guide
aspire is offline  
Old 03-15-2005, 08:01 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

hmm... wondering if they mean FRR... fdisk/reformat/reload... which, I wouldn't suggest.
__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Old 03-15-2005, 08:06 PM   #6 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Not detecting, that sucks. You aren't talking about an ISA card hopefully? Cause XP doesn't detect any of my ISA cards either. Win2kPro did. Haven't solved that problem yet.


Did you run the "new hardware" wizard?
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 03-15-2005, 08:51 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 251
Default

this is what happened, i was told that if i update my bios, sometimes it fixes the temperature issue with my abit board.after flashing and rebooting i noticed i had no sound, i've tried everything reintalling the drivers, pulled the card out put it back in, nothing works.the worst part about this is the flashin my bios did fix my temperature reading problem.
__________________
WIN XP PRO-Abit AV8 3rd Eye, AMD Athlon 64 3000+1.8Ghz OC\'d to 2.3Ghz
OCZ PC 3500 2 x 512mb dual channel Platinum Enhanced Bandwidth Edition cooled by thermaltake mem fan
40GB maxtor 7200 rpm,120GB Sata Seagate 7200 rpm
Radeon 9600 Xt cooled by TT Fanless heatpipes
Creative SB Audigy 2 (WDM)
PLEXTOR DVDR PX-716A
Sony SDM-P82 18\"
MAG InnoVision XJ700T
Liquid cooling- BIX2,MCP 650 12V inline pump,swiftech MCW 6000 block,1/2\" Primoflex tubing
Case-ThermalTake Armor VA 8000 Black
PCMark 4606/CPU 4516/Mem 4951/Graphics 2381/HDD 3267
socom2playa is offline  
Old 03-15-2005, 08:56 PM   #8 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

My 2 cents:

Your BIOS is using default settings caused u flashed it. Make sure onboard sound is disabled.

Or try removing the card from system devices if its still lsited there. Then reboot.

EDIT: Or re-install the old BIOS, if you can find it or saved a backup to your floppy/HD.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 03-15-2005, 09:26 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 251
Default

I disabled the onboard sound, and i alreadyreintalled the old bios. still not reading the card.
__________________
WIN XP PRO-Abit AV8 3rd Eye, AMD Athlon 64 3000+1.8Ghz OC\'d to 2.3Ghz
OCZ PC 3500 2 x 512mb dual channel Platinum Enhanced Bandwidth Edition cooled by thermaltake mem fan
40GB maxtor 7200 rpm,120GB Sata Seagate 7200 rpm
Radeon 9600 Xt cooled by TT Fanless heatpipes
Creative SB Audigy 2 (WDM)
PLEXTOR DVDR PX-716A
Sony SDM-P82 18\"
MAG InnoVision XJ700T
Liquid cooling- BIX2,MCP 650 12V inline pump,swiftech MCW 6000 block,1/2\" Primoflex tubing
Case-ThermalTake Armor VA 8000 Black
PCMark 4606/CPU 4516/Mem 4951/Graphics 2381/HDD 3267
socom2playa is offline  
Old 03-15-2005, 09:59 PM   #10 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

did u try isntalling into different PCI slots (did you check DM for any sort of unknown devices??). May try safe mode for any ghost hardware (not detected in normal mode, but finds duplicate hardware and missing hardware in safe mode). If it find any unknown devices or your snd card there remove/uninstall and reboot. Also, is it that windows sees it and the driver cd does not, vice-a-versa or neither one recognizes it? Try Driver Cleaner and see if it works in removing any lingering driver files and registry entries.
__________________

__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.