What was your first computer - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-11-2005, 09:30 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 154
Question What was your first computer

What was your first computer that you got.
__________________

__________________
My Blog---http://techplanetnews.blogspot.com/
The 4 largest search engines on the web are:
1. Google 56.9%
2. Yahoo 21.2%
3. MSN Search 8.9%
4. AOL Search 3.2%
Vincenzo is offline  
Old 07-11-2005, 09:37 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

Laser Pal 386SX
--------------------
Intel 80386SX 8MHz CPU
1MB 30-Pin SIMM RAM
256K Video Memory
9600 baud modem
40MB Hard Drive
Dos 6.22
Windows 3.1
__________________

beedubaya is offline  
Old 07-11-2005, 09:38 PM   #3 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,317
Default

hmm first computer was a Comodore64 and first PC was a Pentium133mhz OCd to 150mhz, 32mb ram, Trident1mb ISA w/ Voodoo1, 3 gig maxtor, Sound Blaster16, Windows95
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 07-11-2005, 09:39 PM   #4 (permalink)
Member (again)
 
macdude425's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raul's Wild Kingdom...How 'bout that, huh?
Posts: 4,202
Send a message via AIM to macdude425 Send a message via Yahoo to macdude425
Default

An Apple Macintosh Performa 450 (aka LC III) with 4MB of memory (later 8) and a 250MB harddrive (later 1GB, which in 1995 was huge)

EDIT: And my first pc was:
Computrends 386
Intel 80386
8MB memory
MS-DOS 6.22/Windows 3.1
250MB harddrive
__________________



Debian Support Forums!
macdude425 is offline  
Old 07-11-2005, 10:01 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
JDGreen92086's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Sellersburg, Indiana
Posts: 343
Send a message via AIM to JDGreen92086
Default

99 Compaq presario pc... 667 mhz, no video card, just the built in mobo stuff. Umm.... like 15 gig hdd, 192 ram, yeah it blows, pity me.
__________________
Newbie since 2005.
JDGreen92086 is offline  
Old 07-11-2005, 10:03 PM   #6 (permalink)
003
Wizard Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,312
Default

286, cant remember if it was sx or dx,,,
__________________
so, umm, err yeah
003 is offline  
Old 07-11-2005, 10:07 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 274
Default

The computer I grew up on was a

486 running dos and later windows 3.1

The first computer I paid for and was all mine

CPU: Athlon "B" 850MHZ
Video card: TNT2 16mb agp 2X
RAM: 256mb sd pc100 ram
motherboard: ASUS (cant remember model) skt A
mgoldb2 is offline  
Old 07-11-2005, 10:09 PM   #8 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,433
Default

I used my parents computers on and off until i finally got my own, which lasted me 6 years.

433mzh celeron
64MB of RAM
16MB of integrated gfx
__________________





-AMD Athlon 64 3200+ Winchestor
-MSI K8N Neo4-F
-Sapphire Radeon X850 XT
-2x 1024 Corsair XMS Pro

<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"><input type=\"submit\" name=\"submit\" value="Search!"></form> Search TF before you post!
dhw200 is offline  
Old 07-11-2005, 10:21 PM   #9 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default

A Tandy Color Computer II, better known as a CoCo.

That monster had a whopping 16KB of memory, used my TV as a monitor,and no storage. I had a tape drive so I could save the programs that I typed in... Yes, in Basic. A version of AppleSoft, to be exact.

Of course, if my folks could have afforded a disk drive ($300+ for a floppy drive, 5 1/2" external), the controller would have boosted my RAM to 64kb.

I had dreams of buying a RAMdisk, which would have given me 512KB, but I didn't have the $100 for it.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is online now  
Old 07-11-2005, 10:26 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 577
Send a message via ICQ to Kadahaf Send a message via AIM to Kadahaf
Default

133mhz
32 meg ram
12 gb hd!!!
windows 3.1 then 95
__________________

__________________
Because people hate searching.
Best ram guide.
Different cpu types.
Good video card guide
Kadahaf is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.