What is wrong with my comp? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-13-2005, 07:31 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Location: Illinois
Posts: 609
Default What is wrong with my comp?

Ok guys please help me on this. Heres the story... I bought a new computer case and I switched all the components etc. and when I powered it on everything worked fine. But I figured it was time for a reformat so I reformatted and reinstalled everything. I do it a lot so no I didnt screw anything up. Well anyway I've reformatted about 20 diff. times trying to fix this. But on boot up right before the XP Boot Screen comes on, it will sit on this black screen for like 15 min, and then it shows like the "RETURNING FROM HIBERNATING" bars, like those white little bars on the bottom and I finally get in to XP and everything runs great after that. I tried changing the jumpers on my HD and my CDROM but still nothing. All my bios and everything loads then it goes to a black screen right when XP is supposed to be booting and it just sits on the black screen then loads. I've tried reformatting to fix this. Switching RAM slots. I don't know what else to do. All I am thinking about right now is throwing my computer out the window.

ANY1 Help or Suggestions is more than appreciated right now. Thank you so much.

-SPECS
Windows XP
AMD Athlon XP1800+
1.533ghz.
256mb pc2100 ram.
40GB WD HD 7200RPM
Then just a CD/CDR-CDRW Writer.


PLZ HELP! Thanks a million guys. I appreciate any help.
__________________

__________________

•AMD 8120 @ 3.8Ghz
•CoolerMaster Hyper212 EVO
•MSI 970A G46
•8GB Dual-Channel 1600Mhz DDR3 Corsair Vengeance
•eVGA 660 GTX Ti
•128gb Samsung 830 SSD (OS, Games)
•2TB Seagate 7200rpm 64mb Barracuda SATA6GB's
•640gb WD (Cavier Blue)
•CoolerMaster HAF-X
AuThoRitY is offline  
Old 03-13-2005, 07:35 PM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 549
Send a message via AIM to bigtimeballer50
Default

have u tried checkin in ur bios like wat boots first set ur hdd the first boot device then ur cd roms as second boot device and ur third wud be floppy drive if u dont have floppy drive disable third boot
__________________

bigtimeballer50 is offline  
Old 03-13-2005, 07:39 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 611
Default Re: What is wrong with my comp?

Quote:
Originally posted by AuThoRitY
it will sit on this black screen for like 15 min, and then it shows like the "RETURNING FROM HIBERNATING" bars, like those white little bars on the bottom
Does it do this every time you try to boot up or just the first time? cauze when you reformat, it will do that. Windows is waking up and loading everything for its 'first' time. It'll show that loading bars after a serious crash. And is it really 15 min or more like 60 seconds?
__________________
AMD Newcastle skt 754 3000+
Elitegroup 755-A2 ATX motherboard
512 DDR RAM
120 gig PATA Hard drive
128 mb AGP 8x ATI Radeon 9250
300 watt 12 volt psu
Antec SLK 1600 case
emeraldice is offline  
Old 03-13-2005, 07:46 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Location: Illinois
Posts: 609
Default

everytime man, its starting to piss me off. it seems that no one knows much about this.... i guess its not the OS! it has something to do before the OS even loads.,
__________________

•AMD 8120 @ 3.8Ghz
•CoolerMaster Hyper212 EVO
•MSI 970A G46
•8GB Dual-Channel 1600Mhz DDR3 Corsair Vengeance
•eVGA 660 GTX Ti
•128gb Samsung 830 SSD (OS, Games)
•2TB Seagate 7200rpm 64mb Barracuda SATA6GB's
•640gb WD (Cavier Blue)
•CoolerMaster HAF-X
AuThoRitY is offline  
Old 03-13-2005, 07:53 PM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

if it gets to the boot screen it means 2 things:
the fault is not hardware
it can find the OS fine, it just can't run it. I would say it is the OS itself

try taking out the CD and giving it a clean before you install Windows. chances are it is not reading the CD properly and causing it to create corrupt files
__________________
Apokalipse is offline  
Old 03-13-2005, 08:25 PM   #6 (permalink)
Grandfather of Techist

Ż\_(ツ)_/Ż
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,301
Default

Reset the CMOS? And/or flash the BIOS? If it is hanging before Windows, might be the problem.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 03-13-2005, 08:34 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Location: Illinois
Posts: 609
Default

ok i just took out the battery of my mobo, (reset the bios) then i changed the defaults of the IDE to HDD firstthen CDROM second. even on the IDE's this did nothing I watched the clock right when i restarted again it took 30 minutes exactly before the xp boot screen came up.
__________________

•AMD 8120 @ 3.8Ghz
•CoolerMaster Hyper212 EVO
•MSI 970A G46
•8GB Dual-Channel 1600Mhz DDR3 Corsair Vengeance
•eVGA 660 GTX Ti
•128gb Samsung 830 SSD (OS, Games)
•2TB Seagate 7200rpm 64mb Barracuda SATA6GB's
•640gb WD (Cavier Blue)
•CoolerMaster HAF-X
AuThoRitY is offline  
Old 03-13-2005, 09:08 PM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

what's the CPU?
__________________
Apokalipse is offline  
Old 03-13-2005, 09:41 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Location: Illinois
Posts: 609
Default

AMD Athlon XP1800
__________________

•AMD 8120 @ 3.8Ghz
•CoolerMaster Hyper212 EVO
•MSI 970A G46
•8GB Dual-Channel 1600Mhz DDR3 Corsair Vengeance
•eVGA 660 GTX Ti
•128gb Samsung 830 SSD (OS, Games)
•2TB Seagate 7200rpm 64mb Barracuda SATA6GB's
•640gb WD (Cavier Blue)
•CoolerMaster HAF-X
AuThoRitY is offline  
Old 03-14-2005, 02:55 AM   #10 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 95
Send a message via AIM to z3r0gr4v1ty
Default

umm i don't know much about this question but i've read things on tweaking sites and what not about windows xp 'hanging' at startup not sure if this is relevant or not but also what about the boot sector? maybe it's damaged? and resetting stuff isn't helping maybe he needs to flash his boot sector and then reinstall windows? dunno just a thought
__________________

__________________
Specs:
POWMAX CP0327PL-4 - Case
AMD Duron 1.8ghz 266fsb - CPU
Syntax SV266AD Socket A - Mobo
512MB PC2100 - RAM
PNY Geforce 4 440mx SE - GPU
Windows 2000 SP4 - OS
Logitech 2 button optical scroll mouse
MicroInnovations Web/Office Keyboard
Motorola IMfree - Wireless Aim
z3r0gr4v1ty is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.