What Is My Max? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-23-2004, 11:10 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 14
Default What Is My Max?

If someone can please help me out, ill provide screenshots... cuz im totally lost with all my system specs here. Umm ill provide some screenshots and can someone here please tell me what the MAX of everything i have can be? like ide really want to know my max processor. like 2.0 GHz or what not. So here are some pictures and someone please tell me what is my maxium of stuff.
Mostly im just looking for my MAX processor speed.

^ Motherboard Info ^

^ CPU Info ^


^ CPU ID Info ^

** All Info I Got Was Provided For Me By The Program AIDA32

please help me.. i really want to know what is the fastest processor speed/type that can fit my computer.

*edit: If you need any more screenshots of info you will need, just ask and i will show you a picture of the info.
__________________

Hymn is offline  
Old 10-23-2004, 11:35 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 592
Default

From what I can see it looks like your running a Celeron at 1.8Ghz. I couldn't find the board on the web, you'd be better off dumping the board, and going with something better.
__________________

__________________
ASUS P8Z68 Deluxe
Intel Core i7 2600k
16GB DDR3 G-Skill Ripjaws
1TB 7200 Segagte Drive
eVGA GeForce 570
Samsung Blu-Ray Drive
Antec 850 Watt PSU
Windows 7 Professional
Blackmoore is offline  
Old 10-23-2004, 11:52 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 14
Default

umm, please something besides dumping the board because this was a factory made PC. oh yea.. by the way, it is an eMachines T1842.
Hymn is offline  
Old 10-23-2004, 12:17 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 14
Default

i would like to know a few things also... confirming... is my FSB or Front Side Bus: 400 MHz? what is my FSB, and im sure im running Socket 478...? and what is my Cache amount or what not? does the cache amount matter what processor i decide to get... like is it a motherboard thing (the cache) or is it a processor thing i can set aside.

please help me.

*edit: would i be able to get a P4 even though on Tigerdirect... they have a seperate section for the P4 Socket 478's and the Celeron Socket 478's... please help.
Hymn is offline  
Old 10-23-2004, 01:41 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 504
Default

You do have 400 fsb, and the P4 is going to be a lot better than the celeron because it has much more onboard cache. I wasn't aware they made P4's and Celerons in the same socket type, but if you can do that it would be the best bet.
__________________
<img src = \"http://filebox.vt.edu/users/chuck527/My%20Work/Sig.jpg\">
ThirtySixBelow is offline  
Old 10-23-2004, 02:15 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,007
Default

it probably has a max of 2.8g, 400 fsb
jaksback is offline  
Old 10-23-2004, 04:59 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 14
Default

Quote:
Originally posted by jaksback
it probably has a max of 2.8g, 400 fsb
you said... Max of 2.8g... as in a max speed of 2.8 GHz?
Hymn is offline  
Old 10-23-2004, 05:09 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 129
Send a message via AIM to gabe
Default

The processor runs at 1.8Ghz, thats what it means.
__________________
<b>My advise is my property. Use it at own risk.</b>
gabe is offline  
Old 10-23-2004, 06:02 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 420
Send a message via AIM to silence782
Default

How far you can upgrade really depends on what type of motherboard you have. perhpas this will help? http://parts.emachines.com/emachines...ry=Motherboard
__________________
Still weak, I know, but getting better:
CPU: AMD AthlonXP 2500+
1.8GHz @ 333 FSB
512 DDR 2700
160 GB westerndigital hd
Dual booted with XP/Fedora Core 5
PCchips M848A mobo
nVIDIA GeForce MX 4000 video Card
Associate\'s Degree in Applied Computer Sciences.
A+ Certified for Hardware and Operating Systems. Network+ Certified
silence782 is offline  
Old 10-24-2004, 07:51 AM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 14
Default

uhh, well my motherboard on there is the part number... 2095... but i dont see how thats got to do with this stuff because they dont tell you any info about the motherboards there.
__________________

Hymn is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.