what the heck? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-22-2004, 04:08 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 408
Default what the heck?

i'm messing with my parents laptop, it has some problems lol, ok im running windows xp, when i right click on the desktop and go to properties, like to change the screensaver and what not, when i click the "settings" tab where the hibernation settings are, the screen just goes blue and talks about having an error and dumping the physical memory, it stays like that for about 4 seconds, so i cant read it all, then the pc restarts. the bottom of it is kinda hot, could it be overheating or what? any advice is appreciated.
__________________

__________________
antec nine hundred
abit IP35 pro
Q6600 @ 3.3ghz
Evga 8800GTX
4GB Corsair XMS 800
150gb WD 10k
300gb seagate 7.2k
22" Samsung 5ms lcd
21" Sceptre lcd
cloud is offline  
Old 12-22-2004, 04:11 PM   #2 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,285
Default

laptops generally run hot. so the heat is prolly not the prob. have you tried re-installing windows?
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 12-22-2004, 04:14 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

Can you post the error message you are recieving? It seems like there's a problem with one of the system files, and it probably requires a reinstallation.
__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 12-22-2004, 05:39 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
SiZcO's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 492
Send a message via AIM to SiZcO
Default

omg, i remeber 6 years ago. i was messing wity my Grandpa Desktop and i knew nothin about computers and was just playing acouple games then i right click desktop go to Properties and wanted to change Resolution but when i did. the Monitor went blue. and it stayed that way when i turned off PC. then turned it back on. got nothing but errors it wouldnt go to Windows 95. so we had to reformat and Run Windows again. i guess this happens too some people... i havn't exactly found out why it does this. but some how it does take away some of ur Windows Files. but i have clue why.
__________________

ASUS M5A99FX PRO R2.0 AM3+ AMD 990FX + SB950 7
AMD FX-8350 Black Edition Vishera 8-Core 4.0GHz (4.2GHz Turbo)
Cooler Master Hyper 212 EVO - CPU Cooler
ASUS HD7850 Radeon HD 7850 2GB
Crucial MX100 256GB SATA III(SSD)
Western Digital 640GB (storage drive)
LITE-ON Black SATA DVD-ROM
G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600
CORSAIR CX series CX750M 750W
DEEPCOOL TESSERACT SW Mid Tower
SiZcO is offline  
Old 12-22-2004, 06:01 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 213
Send a message via AIM to The Rage
Default

Go to My Computer>Properties>Advanced>Startup and recovery settings. Uncheck the box for automatically restart computer under system failure. At least then you can see the error message which is most likely hardware related. In my case an out of date ethernet driver was the cause.
__________________
You wouldn\'t like me when I\'m angry
The Rage is offline  
Old 12-23-2004, 02:41 AM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 408
Default

i see, thanks for the suggestions, i'll work on it some more.
__________________
antec nine hundred
abit IP35 pro
Q6600 @ 3.3ghz
Evga 8800GTX
4GB Corsair XMS 800
150gb WD 10k
300gb seagate 7.2k
22" Samsung 5ms lcd
21" Sceptre lcd
cloud is offline  
Old 12-23-2004, 02:50 AM   #7 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,285
Default

i would suggest just re-installing windows and it will replace what ever it screwed up. i find that windows rewrites it self alot and usually screws up 95% of the time.
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.