What does doom3 requre - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-18-2005, 02:26 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 40
Default What does doom3 requre

I plan to buy a new graphics card but I want to know what would be cheep and good...

would this work...
http://www.monarchcomputer.com/Merch...ct_Code=190367
__________________

The Dark Lord is offline  
Old 05-18-2005, 02:29 PM   #2 (permalink)
Memberbot
 
Elbatrop1's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4,057
Default

This is a much better post than the last one.

Yes a 6600GT will run Doom3 quite well.

http://www.tomshardware.com/graphic/20041222/index.html
__________________

__________________

Intel E6750...........PSN: ELBATROP
XFX nForce 650i Ultra
Patriot PC2-6400 8GB (4x2GB)
eVGA 9800GT
36GB WD Raptor
120GB SG
1TB SG
Logitech X-530
Samsung SyncMaster 931c
Samsung SyncMaster 750s
Windows 7 Home Premium 64
Elbatrop1 is offline  
Old 05-18-2005, 02:29 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
idiotec's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,748
Default

That is a great card. What are your system specs?
__________________

BE HEARD - Techonvent
DS3 | E6400 - 3.2GHz 24/7 | 2GB OCZ PLat. PC6400 | 6800GT | Zippy 460W
What the world needs is more geniuses with humility, there are so few of us left.
idiotec is offline  
Old 05-18-2005, 02:32 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 720
Default

Try google!!

-SkyHi

PS- Search for "Doom 3 computer requirements"
SkyHi is offline  
Old 05-18-2005, 02:46 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

Well, I strongly wouldn't recommend running Doom 3 with the minimum requirements. There is a HUGE difference between running it on lowest settings and highest settings. The GeForce 4 MX graphics card will run it on lowest settings for crying out loud, but it looks like total crap (Quake 3 looks better). Get a 6600 GT. They are cheap these days and you can run Doom 3 on highest settings without a prob with that card.
beedubaya is offline  
Old 05-18-2005, 02:48 PM   #6 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

1.5GHz P4 or Athlon XP 1500+ 384MB RAM 64MB 3D card
__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 05-18-2005, 03:41 PM   #7 (permalink)
Him
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3,190
Send a message via AIM to Him Send a message via Yahoo to Him
Default

I tried Doom on a MX440 64mb card, and it ran horrendously. I also had 512mb RAM, and a 2.4ghz P4. It ran jhorribly. I know have an FX5600 256mb card and a gig of dual channel RAM with the same cpu and it still runs like ***.
Him is offline  
Old 05-18-2005, 03:48 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 720
Default

Quote:
Originally posted by Him
I tried Doom on a MX440 64mb card, and it ran horrendously. I also had 512mb RAM, and a 2.4ghz P4. It ran jhorribly. I know have an FX5600 256mb card and a gig of dual channel RAM with the same cpu and it still runs like ***.
= It doesn't run well on about anything he's had

-SkyHi
SkyHi is offline  
Old 05-18-2005, 03:54 PM   #9 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

Doom 3 is meant specifically for the GeForce 6 series of cards, so you are going to run into problems if you are running it on anything else. X800s can run it decently, but not like the GeForce 6 cards can.
beedubaya is offline  
Old 05-18-2005, 04:07 PM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,574
Default

I have a 6600GT, and I can say it runs Doom 3 very well.
__________________

__________________


\'There is only one basic human right, and that is to do as you **** well please.
And with it comes the only basic human duty, to take the consequences.\'



m3trj is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.