What computer would I need to run 10 css servers? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-27-2005, 05:42 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 71
Question What computer would I need to run 10 css servers?

What computer would i need to run 10 css servers each about 24 slots?
__________________

Abercrombie is offline  
Old 06-27-2005, 06:37 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 769
Default

i doubt its really possible.

Probably something around Dual Xeons 3.6Ghz and about 8GB Ram?

u will definatley need a server computer and a server board. I doubt its possible to run it on a single CPU board.

And think about the connection the server will need, 10 CSS servers, so if every player sends 4(Kb/s)x124=96x10 = 960kb/s symetrical nilly just about hitting the 1 megabyte a second mark! and 4(Kb/s) is the mimimum for CSS.
__________________

__________________
Sprooty is offline  
Old 06-27-2005, 08:06 AM   #3 (permalink)
Beer
 
Calzinger's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: New York
Posts: 565
Send a message via AIM to Calzinger
Default

I think you would want to look more into a beastly internet connection.

It's also going to depend on the servers' popularity. Do you think that all of them will be full simultaneously?
__________________
Calzinger is offline  
Old 06-27-2005, 08:16 AM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 71
Default

Im gunna have a 100mbit connection and I thought the dual xeons could hold alot of servers?
Abercrombie is offline  
Old 06-27-2005, 08:22 AM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

you'd need a bloody powerful computer to run 10 servers at once.
I'd suggest a couple of Opteron 8** series processors, maybe 846 or 848. the most powerful are the 852's which are really expensive. the 8** series Opterons are 8-way (each CPU emulates 8 CPU's, to get 8 instructions processed at once)
and a dual socket 940 motherboard, like from Tyan
with about 2 x 2GB sticks of RAM each CPU (must be ECC for socket 940) - 10 CS:S servers would take up a crapload of RAM

there is even a quad socket 940 board from Tyan, but it's expensive, and should only be used for dedicated servers (which I'm assuming you're doing)

all in all, I'd say, unless you've really got money to burn, it's not really worth it.
__________________
Apokalipse is offline  
Old 06-27-2005, 08:28 AM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 71
Default

yea that sounds like a huge ripp off I though those dual cpu could run a crap load of servers. And how the heck do the ppl who host gaming servers make money?
Abercrombie is offline  
Old 06-27-2005, 08:30 AM   #7 (permalink)
Beer
 
Calzinger's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: New York
Posts: 565
Send a message via AIM to Calzinger
Default

Quote:
Originally posted by Abercrombie
yea that sounds like a huge ripp off I though those dual cpu could run a crap load of servers. And how the heck do the ppl who host gaming servers make money?
I don't think they run 10 servers on one computer. Maybe less servers with multiple "lower" performance computers.
__________________
Calzinger is offline  
Old 06-27-2005, 08:32 AM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 71
Default

ok then what comp would it take to run a cs 32 slot server normal cs?
Abercrombie is offline  
Old 06-27-2005, 08:35 AM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

Quote:
Originally posted by Abercrombie
yea that sounds like a huge ripp off I though those dual cpu could run a crap load of servers. And how the heck do the ppl who host gaming servers make money?
some people rent their servers out.
but some of them are already rich

I would suggest, if anything, to get maybe a couple of servers (2 or 3), running maybe a max of 4-6 CS:S servers (2 per server max)

just thought of something: you can get dual Socket A motherboards, and Athlon XP's are pretty cheap now. maybe you can consider that
__________________
Apokalipse is offline  
Old 06-27-2005, 10:14 AM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Quote:
Originally posted by Abercrombie
ok then what comp would it take to run a cs 32 slot server normal cs?
With 32 slots full your looking at 2400+ / 2.4 GHZ with 256meg of DDR333 RAM
__________________

DJ-CHRIS is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.