What bays for what? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-23-2005, 03:48 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 160
Default What bays for what?

What are the 5.25" bays for and what are the 3.5" bays for?
__________________

__________________
Horn if you\'re a honkey
Qwert is offline  
Old 03-23-2005, 03:55 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 195
Default

5.25" fits optical drives, fan controllers, etc. 3.50" fits hard drives, but hard drives can be fit in 5.25" bays with an adapter. Also, 3.50" bays are all internal.
__________________

__________________
-=Complete!=-

-DFI Lanparty NF4 Ultra-D
-AMD 64 3000 Winnie
-eVga 6600GT (PCIe)
-Mushkin Dual Pack PC3200 (512 X2)
-80gb WD SATA HDD
-Lite-On CD-RW
-Creative Live! Series 5.1 surround sound w/subwoofer
-Fans Galore
CreditSolutions is offline  
Old 03-23-2005, 03:56 PM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

3.5 are harddrives and 5.25 are CD's \ DVD
DJ-CHRIS is offline  
Old 03-23-2005, 03:56 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
synergy's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: 15 Hive
Posts: 2,284
Send a message via MSN to synergy Send a message via Yahoo to synergy
Default

seriously?

5.25's are for optical drives
3.5's are for floppies and HDD's
__________________
i7 2600K | TRUE 120 w/ Xigmatek XLF-F1253 | Asus Sabertooth P67 | 16 GB G.Skill RipjawX DDR3 1600
EVGA GTX 560Ti | 256 GB Plextor M3 SSD |80 GB Intel X25-M SSD | Corsair Graphite 600T
Coolermaster Purepower 850W | Samsung 25.5" 1920x1200 | Windows 7 Pro 64-bit


HTPC: AMD FX-4100 3.6 GHz | Gigabyte GA-880GM mATX w/ ATI Radeon HD 4250 | 8 GB G.Skill RipjawX DDR3 1600
LG Blu-Ray/HD-DVD ROM + DVD RW | 60 GB OCZ Vertex SSD | WD Caviar 1 TB | Antec Veris Fusion Black HTPC Case
Logitech diNovo Edge KB | Win7 Pro 64-bit
3dMark06 23,159 | 3dMark Vantage 23,579 | TF2 Stats Page | BC2 Stats | BF3 Stats
MCSE (SharePoint 2013), MCITP & MCTS (SharePoint 2010), CIW
synergy is offline  
Old 03-23-2005, 03:58 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 160
Default

So if I was looking at a case with 4 5.25" bays and I only needed 1 optical drive it'd be pretty useless? Do the bays show on the outside if there is no door for the case?
__________________
Horn if you\'re a honkey
Qwert is offline  
Old 03-23-2005, 03:59 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
synergy's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: 15 Hive
Posts: 2,284
Send a message via MSN to synergy Send a message via Yahoo to synergy
Default

It wouldn't be worthless because you would have room for more drives if you decided to add some. Yes they would show.
__________________
i7 2600K | TRUE 120 w/ Xigmatek XLF-F1253 | Asus Sabertooth P67 | 16 GB G.Skill RipjawX DDR3 1600
EVGA GTX 560Ti | 256 GB Plextor M3 SSD |80 GB Intel X25-M SSD | Corsair Graphite 600T
Coolermaster Purepower 850W | Samsung 25.5" 1920x1200 | Windows 7 Pro 64-bit


HTPC: AMD FX-4100 3.6 GHz | Gigabyte GA-880GM mATX w/ ATI Radeon HD 4250 | 8 GB G.Skill RipjawX DDR3 1600
LG Blu-Ray/HD-DVD ROM + DVD RW | 60 GB OCZ Vertex SSD | WD Caviar 1 TB | Antec Veris Fusion Black HTPC Case
Logitech diNovo Edge KB | Win7 Pro 64-bit
3dMark06 23,159 | 3dMark Vantage 23,579 | TF2 Stats Page | BC2 Stats | BF3 Stats
MCSE (SharePoint 2013), MCITP & MCTS (SharePoint 2010), CIW
synergy is offline  
Old 03-23-2005, 04:05 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 160
Default

Quote:
Originally posted by synergy
It wouldn't be worthless because you would have room for more drives if you decided to add some. Yes they would show.
Okay, so maybe I add a blu-ray later. Can I do anything (other then add some more hard drives) with the others?
__________________
Horn if you\'re a honkey
Qwert is offline  
Old 03-23-2005, 04:14 PM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 92
Default

u dont need to
its not liek it makes it look ugly
crashman009 is offline  
Old 03-23-2005, 04:28 PM   #9 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default

Crash, what you been smokin?

Extra bays are a good thing, Qwert. It leads to expandability. Better to have them and not need them than to not have them and have to buy a new case.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is online now  
Old 03-23-2005, 08:36 PM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 160
Default

Quote:
Originally posted by Trotter
Crash, what you been smokin?

Extra bays are a good thing, Qwert. It leads to expandability. Better to have them and not need them than to not have them and have to buy a new case.
Hmmm... Well thats true, thanks
__________________

__________________
Horn if you\'re a honkey
Qwert is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.