Weird problem with sisters PC... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-17-2008, 02:55 PM   #1 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default Weird problem with sisters PC...

So, I encountered a problem I've never seen before. My dad gave my sister his old PC, put Windows XP SP2 on, and off she went. She had me install some games on it because it gave her some DX errors (had to update it). While I was doing that, I kept noticing that things were...well, odd. It's hard for me to describe all of what it is doing.

Basically, you can't drag icons on the desktop. They return to their original place. Every like 10 seconds of using Firefox 3, it freezes and you can't click anything on Firefox. Yet, simply minimizing it then restoring it will fix the issue for another 10-20 seconds. Then, stuff will freeze in explorer itself. Can't bring up the task bar, can't open icons...I have to hit the windows key to bring the task bar up, or bring up the task manager then close it before anything will work.

I have a small hunch that it could possibly be FF3, but I have several other PC's using FF3 and tons of friends with it with no similar issues at all.

I just did a fresh format 2 days ago and it was doing it again a little while after formatting.

The specs:
Antec 450W something-a-rather PSU
Abit UL8 mobo
2x1GB Corsair XMS DDR400
ATi X850XT 256mb AGP
AMD x2 4400+ Toledo

Keep in mind this computer was working 100% fine like 5 months ago when my dad had it, before building his new one.

Any ideas?
__________________

__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 08-17-2008, 03:26 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
philbar71's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Suffolk, VA
Posts: 4,533
Send a message via AIM to philbar71
Default Re: Weird problem with sisters PC...

virus possibly?
__________________

__________________


The only thing ATi can render faster than nVidia is the BSOD

SLI ON INTEL P45: http://www.techist.com/pc/f76/sli-intel-chipset-219886/

<<< i like rep :D
philbar71 is offline  
Old 08-17-2008, 04:28 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default Re: Weird problem with sisters PC...

That's what I thought initially. I downloaded Avast and Spybot Search & Destroy. Apart from a few spyware cookies, they found nothing. The first time it happened, it was freshly formatted about two weeks prior.

The second time, it was the same night I formatted it. Unless Mozilla.com, Major Geeks, and AMD's site suddenly got stricken with viruses...I think it's clean.

EDIT: Although, it did seem to start occurring when I installed FF3. I'm not sure if that's coincidence or not. I don't see how a browser would affect anything when it isn't even running. I was kind of wondering if anyone has heard of this happening with FF3. I personally don't use FF3, I prefer FF2. I might try uninstalling FF3 and installing FF2 or Opera and see if that fixes, unless someone gives me a better direction.
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weird monitor problem.. Ronald H System Upgrades 7 04-16-2008 10:12 AM
weird startup problem Milan Hardware Repairs and Troubleshooting 10 01-20-2008 04:49 PM
weird internet problem, please help asap. Sirius_GTO Internet Software and Browsers 9 09-03-2007 07:11 AM
Weird cd burning problem endezeichen Hardware Repairs and Troubleshooting 1 08-18-2007 03:11 PM
Having a really weird problem! alborob Hardware Repairs and Troubleshooting 10 04-29-2007 07:24 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.