weird memory problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-01-2003, 08:16 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 4
Default weird memory problem

on their 8rda+? i'm not getting much help from any body,but the situation is i can only run my setup with my memory in dimm one. all attempts to use dual channel end up in a no boot with a siren sound. it seems i can't run any memory in dimm two or three. i'm using xms3200 corsair cas 2. am i missing a setting or what? the system runs fine with me using dimm one. is there any software that would tell me if my meory slots are fried?
__________________

dewey is offline  
Old 02-01-2003, 09:05 PM   #2 (permalink)
<a href="http://www.tech-forums.net/pc/f109/folding-home-guide-223396/" target="_blank"><img src="http://img190.imageshack.us/img190/4127/110ad0n.png" /></a>
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,765
Send a message via ICQ to Ecniv Send a message via AIM to Ecniv Send a message via Yahoo to Ecniv
Default

Are you able to Boot if something is in Slot 2 but nothing is in slot 1?
Does it only happen when more than 1 chip is in?
If not then you most likely have a bad board.

I believe a program called SiSoft Sandra can run a burn in and find out if the slot is bad.
__________________

__________________
\"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I\'m not sure about the former.\"- Albert Einstein (1879-1955)

Ecniv is offline  
Old 02-02-2003, 08:46 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 4
Default

yes it only happens when more than i1 stick is in. anything other than dimm one my system won't boot
dewey is offline  
Old 02-03-2003, 04:50 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 4
Default

winxp pro
bios 8RDA3129
epok 8rsa+
amd 2600+ 333fsb
gf3
2 256 meg sticks of corsair xms3200 cl2
i've checked both sticks in dimm 1, but if i put in memory in dimm 2 or 3 my computer won't boot even if no memory is in dimm 1
dewey is offline  
Old 02-04-2003, 07:48 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 4
Default

two beeps then high pitched siren sound. tried at 333 and 200 . auto and spd
dewey is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.