Weird computer problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-20-2005, 06:25 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 256
Default Wicked screwed up computer - help?

Hey guys,

I've had this computer since about last april. I built it myself, and it has a Western Digital 160 GB Caviar hard drive, which I think is my problem.

For many months, I've had the weird problem that whenever I try to cut and paste a file, it gets corrupted in the process, and I am denied access to it. I can't access, change, or delete it. I could still copy and paste with no problem. I just lived with this inconvenience for a while, but lately all kinds of strange things have been happening.

Images don't show up in programs:


I get weird errors in browsers on every other page i visit

Web pages get screwed up for no reason in internet explorer but still work in firefox - and the problem still happens after multiple chkdsks and reboots:

IE:


The same page in firefox:


When i play simcity, many of the images don't show up. Often when I open folders, "Windows Explorer" crashes.

these are just some of the problems ive been experiencing. I have no clue why it's been happening. Any ideas?
__________________

__________________
<font size=1 color=red>
<b>Main System</b>
-Mach Speed X-Caliber PT800DBP Mobo (POS!!)
-Pentium 4 3.0C at stock w/ SP-94 & YS Tech Fan
-Thermaltake 420 Watt Power Supply
-Kingston 512 MB Dual Channel PC3200
-512 MB Kingmax Hardcore PC4000
-GeForceFX 5200 128MB AGP Card | Sound Blaster Audigy2 ZS
-WD Caviar SE 160GB HD 7200 RPM/8 MB/ATA-100
-Nec DVD Burner, 32x16x40 CD-RW, 8x4x12x DVD±RW</font>
<font size=1 color=black>
<b>Dell XPS T700r</b>
-PIII 700Mhz | 20GB Maxtor | 384 MB SDRAM | NEC DVD-ROM | 32MB NVIDIA RIVA TNT2 Model64
</font>
knuckle50 is offline  
Old 02-20-2005, 06:49 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 256
Default

okay, now my mp3s are randomly skipping all over the place when i play them... argghhhh
__________________

__________________
<font size=1 color=red>
<b>Main System</b>
-Mach Speed X-Caliber PT800DBP Mobo (POS!!)
-Pentium 4 3.0C at stock w/ SP-94 & YS Tech Fan
-Thermaltake 420 Watt Power Supply
-Kingston 512 MB Dual Channel PC3200
-512 MB Kingmax Hardcore PC4000
-GeForceFX 5200 128MB AGP Card | Sound Blaster Audigy2 ZS
-WD Caviar SE 160GB HD 7200 RPM/8 MB/ATA-100
-Nec DVD Burner, 32x16x40 CD-RW, 8x4x12x DVD±RW</font>
<font size=1 color=black>
<b>Dell XPS T700r</b>
-PIII 700Mhz | 20GB Maxtor | 384 MB SDRAM | NEC DVD-ROM | 32MB NVIDIA RIVA TNT2 Model64
</font>
knuckle50 is offline  
Old 02-20-2005, 06:52 PM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 549
Send a message via AIM to bigtimeballer50
Default

reformat state tehn it shud be fine
bigtimeballer50 is offline  
Old 02-20-2005, 06:54 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 858
Default

sounds like viruses or spyware...
aahhhh
!!!REINSTALL WINDOWS!!!
GageMW is offline  
Old 02-20-2005, 06:57 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 256
Default

you dont think the hard drive's defective or anything? i'm pretty computer literate and no spyware is operating on my computer.

Like 5 errors similar to this pop up when i start aim - but they dont impair functionality except for disabling the ADs, which was a good thing...:
__________________
<font size=1 color=red>
<b>Main System</b>
-Mach Speed X-Caliber PT800DBP Mobo (POS!!)
-Pentium 4 3.0C at stock w/ SP-94 & YS Tech Fan
-Thermaltake 420 Watt Power Supply
-Kingston 512 MB Dual Channel PC3200
-512 MB Kingmax Hardcore PC4000
-GeForceFX 5200 128MB AGP Card | Sound Blaster Audigy2 ZS
-WD Caviar SE 160GB HD 7200 RPM/8 MB/ATA-100
-Nec DVD Burner, 32x16x40 CD-RW, 8x4x12x DVD±RW</font>
<font size=1 color=black>
<b>Dell XPS T700r</b>
-PIII 700Mhz | 20GB Maxtor | 384 MB SDRAM | NEC DVD-ROM | 32MB NVIDIA RIVA TNT2 Model64
</font>
knuckle50 is offline  
Old 02-20-2005, 07:02 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
uzi9mm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Horseheads, NY
Posts: 2,553
Default

I dont think a hard drive that is broken is racist against any form of a picture. If it was broken random stuff would be either missing or your computer wouldent work.
__________________
INTEL i7 930
ASUS P6X58D
3x2gb Corsair Dominators
EVGA GTX 480
CORSAIR 850-HX
uzi9mm is offline  
Old 02-20-2005, 07:04 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 256
Default

Quote:
Originally posted by uzi9mm
I dont think a hard that is broken is racist against any form of a picture.
My assumption was that it corrupted the pictures in the application. or maybe the ram did it, or something.
__________________
<font size=1 color=red>
<b>Main System</b>
-Mach Speed X-Caliber PT800DBP Mobo (POS!!)
-Pentium 4 3.0C at stock w/ SP-94 & YS Tech Fan
-Thermaltake 420 Watt Power Supply
-Kingston 512 MB Dual Channel PC3200
-512 MB Kingmax Hardcore PC4000
-GeForceFX 5200 128MB AGP Card | Sound Blaster Audigy2 ZS
-WD Caviar SE 160GB HD 7200 RPM/8 MB/ATA-100
-Nec DVD Burner, 32x16x40 CD-RW, 8x4x12x DVD±RW</font>
<font size=1 color=black>
<b>Dell XPS T700r</b>
-PIII 700Mhz | 20GB Maxtor | 384 MB SDRAM | NEC DVD-ROM | 32MB NVIDIA RIVA TNT2 Model64
</font>
knuckle50 is offline  
Old 02-20-2005, 07:05 PM   #8 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

I would reformat, and if it's not that it's the hard drive for sure.
DJ-CHRIS is offline  
Old 02-20-2005, 10:16 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 256
Default

i have 50 GB worth of movies and mp3s though...
__________________
<font size=1 color=red>
<b>Main System</b>
-Mach Speed X-Caliber PT800DBP Mobo (POS!!)
-Pentium 4 3.0C at stock w/ SP-94 & YS Tech Fan
-Thermaltake 420 Watt Power Supply
-Kingston 512 MB Dual Channel PC3200
-512 MB Kingmax Hardcore PC4000
-GeForceFX 5200 128MB AGP Card | Sound Blaster Audigy2 ZS
-WD Caviar SE 160GB HD 7200 RPM/8 MB/ATA-100
-Nec DVD Burner, 32x16x40 CD-RW, 8x4x12x DVD±RW</font>
<font size=1 color=black>
<b>Dell XPS T700r</b>
-PIII 700Mhz | 20GB Maxtor | 384 MB SDRAM | NEC DVD-ROM | 32MB NVIDIA RIVA TNT2 Model64
</font>
knuckle50 is offline  
Old 02-20-2005, 11:31 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 34
Default

hmmm,it sounds like virus probs,look for these files;180 solutions,dyfuca,ist tool bar,newfind,windows optimizer,search assistant.COuld be in C,C\prog files,windows,win\sys,win\sys32.
__________________

asdco is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.