webcam probs - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-04-2003, 05:55 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 13
Send a message via Yahoo to refcol2002
Default webcam probs

can anyone out there help me on this one.i recently bought a pc-line webcam i've installed all the software and drivers for it but even though sys says its there and working,yet when i start it, it comes on screen for about 30 sec's and then locks up, its usb plugged its baffled me for a week now, my op sys is win 98,
amd athlon xp2000+ 1.7 GHz
jetway 266b motherboard
nvida ge-force 2 mx/mx 400 vers 4
128 memory
hope this helps as i've no hope of solving on my own
__________________

refcol2002 is offline  
Old 10-04-2003, 10:37 AM   #2 (permalink)
ADZ
Master Techie
 
Join Date: May 2003
Posts: 2,231
Send a message via Yahoo to ADZ
Default

have you tried putting it into a different USB port, also try uninstalling the sw and drivers and re-installing them.
__________________

ADZ is offline  
Old 10-04-2003, 12:23 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 386
Send a message via ICQ to chesman Send a message via Yahoo to chesman
Default

maybe you have to go to the manufacturers siteand download a driver so that it can be properly supported for win98, because if it is a brnad new cam, the drivers are probably for 2000/xp that came with it.

so check ut the site and see if you can download some drivers for 98
__________________
WinXP Pro
P4 2.5 Ghz/socket 478/400FSB/512L2
512 megs PC800 Rambus
ABIT TH7II-Raid mobo
128MB Nvidia FX 5200 Home Theatre w/TV out and Remote
80 Gig Western Digital/8mb Cache/7200 RPM\'s
20 gig Fujitsu/2mb Cache/5400 RPM\'s
48x40x48/16X Dvd/CD-Burner
chesman is offline  
Old 10-04-2003, 01:43 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 13
Send a message via Yahoo to refcol2002
Default

i,ve uninstalled and reinstalled all software and drivers and i've checked for drivers but drivers with software ok for win 98. what i have found is that if i change my graphics card for the old one which is a trio 2d/3d card it works also the nvida card was very hot when i took it out.
refcol2002 is offline  
Old 10-05-2003, 02:47 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 13
Send a message via Yahoo to refcol2002
Default

woud lack of memory cause graphics card to overheat
refcol2002 is offline  
Old 10-05-2003, 07:22 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,258
Default

Not unless you have really poor air circulation. The video would just be really choppy. Are you using a USB hub by chance?
Inaris is offline  
Old 10-06-2003, 06:40 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 13
Send a message via Yahoo to refcol2002
Default

no not using hub its straight into usb plug
refcol2002 is offline  
Old 10-06-2003, 12:07 PM   #8 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,258
Default

Have you checked on updated drivers for the video card?
Seems that the Video card may be at fault here... Might be worth looking into geting a new one. Yours is getting a little outdated.
__________________

Inaris is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.