video problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-10-2004, 07:52 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 6
Send a message via Yahoo to carlo_scuderia
Default video problems

I'm trying fix my aunt's computer which is a HP pavilion XT983. Nothing appears on monitor except the monitor's
self test. Tried 1 other known good monitor but the problem persists. The fans turn on and there are no error codes (beeps). The motherboard has onboard video with no agp slots. I purchased a pci videocard and installed it but the same problem persists.

Is it possible i have to disable the on-board video by moving a jumper? if so where can i find what jumper it is.

If I can't find the jumper I'm probably going to have to buy another mobo. I wanna make sure the problem isn't the cpu or ram. Would i get some beeps if the ram or cpu were bad?

thanks

Carlo
__________________

carlo_scuderia is offline  
Old 02-10-2004, 08:21 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 405
Send a message via AIM to BxSlipSk8718 Send a message via Yahoo to BxSlipSk8718
Default

Ill its a HP my Advice Chuck it no room in this world fro dell hp gateway and compaq only room for alienwear ans ABS :-D
__________________

__________________
My Box :D

- Antec P180 Xcloid 450watt PSU
- DFI LANPARTY nF4 SLI-DR
- Amd 64 Venice Core 939 3000+
- AOpen 6800GT PCI-e Stock
- 1Gig (512x2) Geil Ultra 2-3-3-4
- 250gigx2 Raid 0 Striping SATAII 16mb cache

Is Gangsta
BxSlipSk8718 is offline  
Old 02-10-2004, 08:31 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 6
Send a message via Yahoo to carlo_scuderia
Default

My aunt isn't much of a gamer. thanks for the help tho........
carlo_scuderia is offline  
Old 02-11-2004, 05:15 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 872
Default

Carlo ... u would get beeps if the ram was bad .. but if the mobo or cpu have failed .. then u won't get any error codes or beeps
__________________
Screenshots of my Desktop.....Post ur\'s too :D

AMD AthlonXP3000+@ 2.2GHz, Cooler Master Aero 7+, Gigabyte 7NNXP , 1GB Kingston HyperX PC3200 Dual Channel , MSI FX5600 VTDR 256 ,Pinnacle PCTV , 120+120GB Barracuda , Liteon 52x CDRW , Samsung DVDROM , Benq DW1620 16x DVD ReWriter, Phillips 21\" TV,Samsung Syncmaster 763MB,Logitech Cordless MX DUO , Thermaltake Silent PurePower 480W Butterfly Series PSU, Win XP SP2,RH9.
Creative DDTS100 Decoder, Creative Inspire TD7700 7.1 Speakers

Search TF B4 u post { Thanks for this one! Emily :) }
<form action=\"http://www.theriddlehouse.com/random/tfsearch.php\"><input type=\"text\" name=\"search\"><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search!\"></form>
preet2u is offline  
Old 02-11-2004, 06:41 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,124
Default

so you cant even see the post reporter or boot into bios with screen display ?
__________________
Thermaltake Armor A90
Corsair HX1000W PS
i7 2600k / Cooler Master Hyper N 520
Asus P8Z68-V Pro / Gen 3
8 GIG Corsair Vengeance
eVGA GTX 570
SB Audigy2 Platinum
Kingston Hyper X120 SSD
WIN 7 - 64b
LG Blue Ray Super Multi Burrner
Logitech THX Z560
3x120mm - 1x200 mm case fans
Cappy is offline  
Old 02-11-2004, 02:35 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 6
Send a message via Yahoo to carlo_scuderia
Default

I can't see post or get into the bios. I dont think there's a jumper to disable the on-board video. I'm probably going to order a new motherboard today.
carlo_scuderia is offline  
Old 02-11-2004, 08:59 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,124
Default

Check your power supply also
__________________
Thermaltake Armor A90
Corsair HX1000W PS
i7 2600k / Cooler Master Hyper N 520
Asus P8Z68-V Pro / Gen 3
8 GIG Corsair Vengeance
eVGA GTX 570
SB Audigy2 Platinum
Kingston Hyper X120 SSD
WIN 7 - 64b
LG Blue Ray Super Multi Burrner
Logitech THX Z560
3x120mm - 1x200 mm case fans
Cappy is offline  
Old 02-12-2004, 11:27 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 6
Send a message via Yahoo to carlo_scuderia
Default

not the power supply i believe cause the fans turn on
carlo_scuderia is offline  
Old 04-24-2004, 10:44 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1
Default

Carlo

did you ever get your xt983 working?
__________________

Tennessee is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.