video driver problems... please help - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 03-20-2005, 05:44 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Feb 2005
Posts: 15
Send a message via AIM to The_Can_Opener
Default video driver problems... please help

"VPU Recover has reset your graphics accelerator as it was no longer responding to graphics driver commands."

i recently purchased WoW and had some crashing issues and the troubleshooting features led me to believe that i had a video driver problem. i dled the most recent driver (i think) and i keep getting this error message. any one know whats wrong?

my VGA card is radeon 9600xt ultra. i dled the 5.3 catalyst.
i am running windows xp w/ sp1. i have windows .net and i don't know what to do...

The_Can_Opener is offline  
Old 03-21-2005, 02:13 PM   #2 (permalink)
Elbatrop1's Avatar
Join Date: Mar 2004
Posts: 4,057

Try uninstalling the drivers, and any other ATi software, and then installing ONLY the video driver, and not the control panel, etc.


Intel E6750...........PSN: ELBATROP
XFX nForce 650i Ultra
Patriot PC2-6400 8GB (4x2GB)
eVGA 9800GT
36GB WD Raptor
120GB SG
Logitech X-530
Samsung SyncMaster 931c
Samsung SyncMaster 750s
Windows 7 Home Premium 64
Elbatrop1 is offline  
Old 03-21-2005, 02:20 PM   #3 (permalink)
True Techie
Join Date: Mar 2005
Posts: 143

Also get sp2 that may help
AMD Athlon 64 3200+ @ 2.4Ghz \"Winchester\" 939 pin
Asus A8V Deluxe rev 2.0 Bios 1010.003
2x 512 3200 Corsair Twin XMS Dual Channel
120GB 7200rpm Maxtor Diamondmax Plus 9 2MB cache
160GB 7200rpm Seagate Barracuda SATA 8MB Cache Configured for RAID 0+1
Chaintec Geforce 6800 @ 411Mhz Core, 877 Mhz memory
Soundblaster Audigy 2 ZS Platinum
450Watt PSU
17inch Samsung monitor
Rayne is offline  
Old 03-21-2005, 03:46 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS

Originally posted by Elbatrop1
Try uninstalling the drivers, and any other ATi software, and then installing ONLY the video driver, and not the control panel, etc.
If this doesnt work 95% chance it's your card pysically and their's nothing you can do to it
DJ-CHRIS is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:09 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.