video card upgrade - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-29-2005, 10:43 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 207
Default video card upgrade

does anyone know how i can find a better video card that will work with my system. i'm trying to upgrade this older pc so my kids can play some of their games. i have two pcs and their always fighting over the newer one. i've already put in the maximum ram which is 512mb. will a better video card help much? 32 MB TNT-2 R3 Video Card [Part #6001579]
intel fedora motherboard pentium111 733mhz.
__________________

rgray is offline  
Old 01-29-2005, 11:11 PM   #2 (permalink)
ApM
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 501
Send a message via AIM to ApM Send a message via Yahoo to ApM
Default

All depends, putting a new video card in will help but then again you can't just have a top of the range video card and a slow computer/processing unit, 733Mhz is quite low, for example if you wanted to play DOOM 3 the CPU (Computer Processing Unit) requires to be at 1.5Ghz Minimum therfore having a decent graphic's card wont do any good because your computer wont even be able to handle it speed wise.
__________________

ApM is offline  
Old 01-29-2005, 11:14 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 207
Default

iknow it can be a little tricky. i'm just trying to upgrade the best i can without wasting anything. money or card
rgray is offline  
Old 01-29-2005, 11:16 PM   #4 (permalink)
ApM
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 501
Send a message via AIM to ApM Send a message via Yahoo to ApM
Default

I totally understand, I was stupid enough to-go-to PCWorld and spend £1000 on a pre-build't computer, not knowing that I (now) could have made one for the same price but twice as good.


Btw, how much are you planning on spending if you don't mind me asking?
ApM is offline  
Old 01-29-2005, 11:22 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 207
Default

i'd like to stay around 100.00 but i'd spend more if it would be worth while
rgray is offline  
Old 01-29-2005, 11:26 PM   #6 (permalink)
ApM
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 501
Send a message via AIM to ApM Send a message via Yahoo to ApM
Default

Is this in dollors or pounds? Because I can work with pounds .

Well if your thinking about spending around the area it's going to be hard to get your PC upto "Doom3" Spec's, I mean,

For a AMD/P4 2.6+ Processer its going to about around £70-90, and you you where thinking about upgrading the grahpics card, what type of games did you have in mind for the kids to play? Just to get an idea on how good the graphics card will need to be.
ApM is offline  
Old 01-29-2005, 11:36 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 207
Default

i have a better pc for the bigger games. the older pc is for my younger daughter . she plays the sims, neopets, and some other online games. everything just gos real slow for her and i' trying to help her out as much as i can without buying another pc. talking about dollars
rgray is offline  
Old 01-29-2005, 11:43 PM   #8 (permalink)
ApM
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 501
Send a message via AIM to ApM Send a message via Yahoo to ApM
Default

Well I can't give you direct links to a product because I normally use Ebuyer.co.uk, but if you playing games like the Sims a-cheap Geforce 4 can handle them, i'd even go down to Geforce 3 on handling the sims but to be on the safe-side go for a Geforce 4 which you can pick up cheap around £30-40 if that.
ApM is offline  
Old 01-29-2005, 11:43 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 251
Default

A 9600xt would be good for about $150...

Your processor might be a little too slow though...
__________________
Sig removed due to size. Please read the rules before adding your compliant sig. SigSanta
Forchunet is offline  
Old 01-29-2005, 11:46 PM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 207
Default

i've been hearing geforce fx 5200. i only have 733 mhz
__________________

rgray is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.