Video Card Help - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-26-2004, 04:37 PM   #11 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 485
Send a message via ICQ to Hinrichisgod Send a message via AIM to Hinrichisgod
Default

anyone have any suggestions?
__________________

__________________
My System Specs:
Raidmax Scorpio 868 with 420w psu
Intel Pentium-4 Processor 3.0ghz CPU
512K Cache, 800MHz FSB, Hyper Threading Ready
Cooler Master Jet 4
Albatron PX865PE PRO II i865PE Chipset
512 MB Dual Channel [256MB X2] DDR-400 PC3200
ATI Radeon 9600 Pro @ 438/243
Sound Blaster Live! 24 bit advanced HD
Maxtor 120 GB - 7200 RPM
Seagate 80 GB - 7200 RPM
16x DVD 52X32X52 cd-rw
Cooler Master Musketeer System Controller
Logitech MX Duo
Rock Chalk Jayhawk
Hinrichisgod is offline  
Old 02-26-2004, 07:43 PM   #12 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 164
Default

any beeps going on when you boot up? I had that when i upgraded my vid card, during installation i fried a ram stick (128) it beeped twice paused beeped once and repeated.
__________________

Forceflow is offline  
Old 02-26-2004, 07:48 PM   #13 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 485
Send a message via ICQ to Hinrichisgod Send a message via AIM to Hinrichisgod
Default

Nope no sounds. I've been talkin to some other guys and think we might have come to the conclusion that there is a conflict between the ATI 9600 Pro and my mobo. If this is the problem, does anyone know what all I can do to solve this? Or am I just screwed....
__________________
My System Specs:
Raidmax Scorpio 868 with 420w psu
Intel Pentium-4 Processor 3.0ghz CPU
512K Cache, 800MHz FSB, Hyper Threading Ready
Cooler Master Jet 4
Albatron PX865PE PRO II i865PE Chipset
512 MB Dual Channel [256MB X2] DDR-400 PC3200
ATI Radeon 9600 Pro @ 438/243
Sound Blaster Live! 24 bit advanced HD
Maxtor 120 GB - 7200 RPM
Seagate 80 GB - 7200 RPM
16x DVD 52X32X52 cd-rw
Cooler Master Musketeer System Controller
Logitech MX Duo
Rock Chalk Jayhawk
Hinrichisgod is offline  
Old 02-26-2004, 10:03 PM   #14 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,124
Default

sounds like its a compatibility issue .Ive never fooled with a 9600 , does it have an extra power cord ? Make sure to uninstall
all previos drivers from both cards.
I use 1st control panel / add /remove progys.
Then boot up .Depending on your OS , 98 prompts to install a default adapter first .Let it do that .Then run driver cleaner 2 uninstall ATI/WDM/ATIHydravision/ATI MMC/ATI Uninstall Utility
Then put your CD in to install the new card .
Check to see if your 9600 needs 3.3 v or 1.5 v
Sorry cant be of more help .But you havent posted your system specs
__________________
Thermaltake Armor A90
Corsair HX1000W PS
i7 2600k / Cooler Master Hyper N 520
Asus P8Z68-V Pro / Gen 3
8 GIG Corsair Vengeance
eVGA GTX 570
SB Audigy2 Platinum
Kingston Hyper X120 SSD
WIN 7 - 64b
LG Blue Ray Super Multi Burrner
Logitech THX Z560
3x120mm - 1x200 mm case fans
Cappy is offline  
Old 02-26-2004, 10:38 PM   #15 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 485
Send a message via ICQ to Hinrichisgod Send a message via AIM to Hinrichisgod
Default

I already tried the uninstall every driver and then reinstall... : (

Here are my system specs:


Microsoft Windows XP Version: 5.1.2600 Service Pack 1
AMD Athlon
1000 Mhz
max speed 1300 Mhz
512 MB RAM
Chipset: VIA 82C691 rev 3

I hope this helps...I just bought this damn card and need it to work lol. Thanks.
__________________
My System Specs:
Raidmax Scorpio 868 with 420w psu
Intel Pentium-4 Processor 3.0ghz CPU
512K Cache, 800MHz FSB, Hyper Threading Ready
Cooler Master Jet 4
Albatron PX865PE PRO II i865PE Chipset
512 MB Dual Channel [256MB X2] DDR-400 PC3200
ATI Radeon 9600 Pro @ 438/243
Sound Blaster Live! 24 bit advanced HD
Maxtor 120 GB - 7200 RPM
Seagate 80 GB - 7200 RPM
16x DVD 52X32X52 cd-rw
Cooler Master Musketeer System Controller
Logitech MX Duo
Rock Chalk Jayhawk
Hinrichisgod is offline  
Old 02-27-2004, 04:57 AM   #16 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 506
Default

Your problem sounds like your old driver was not completely removed which is often the case when changing from one manufacturer to another or from one model to the next.
Here is something you may want to try.
1 uninstall your ATI drivers completely from the add/remove program (both drivers and control panel) then shut down computer.
2. Reinstall your old video card and all its drivers from scratch.
3. Now completely remove your video drivers again (either thru the add/remove or thru control panel hardware or thru software)
then shut off computer
4. Reinstall your ATI card and your drivers/control panel (get newest version from ATI.com (4.2)

Hopefully, this will do the trick
__________________
My gaming machine:

P4 2.8 GHz
2 X 512 MHz PC3200 in dual DDR mode
Intel D865PERL MOBO
integrated 6.1 MAX audio
Logitech duo MX mouse and KB
ATI RADEON 9800 PRO
zerozero is offline  
Old 02-27-2004, 06:08 AM   #17 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,124
Default

what brand is your mobo ? What brand/size of Power Supply?
__________________

__________________
Thermaltake Armor A90
Corsair HX1000W PS
i7 2600k / Cooler Master Hyper N 520
Asus P8Z68-V Pro / Gen 3
8 GIG Corsair Vengeance
eVGA GTX 570
SB Audigy2 Platinum
Kingston Hyper X120 SSD
WIN 7 - 64b
LG Blue Ray Super Multi Burrner
Logitech THX Z560
3x120mm - 1x200 mm case fans
Cappy is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.