video card - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-12-2005, 07:41 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 207
Default video card

working on my pc trying to boot it up. got that fixed. in the process i removed all my installed cards. i started by putting my graphics card back first. nividia 32 mb tnt-2r3 video card. it always showed up like that in device manager. now it shows up as(standard graphics adapter(vga). i've got the monitor plugged into the the card. the other one is and onboard video card. it seems like the card isn't beig recognized. someone told me i have to disable the onboard one in the bios, but all you can do there is switch between pci and agp. what can i do
__________________

rgray is offline  
Old 01-12-2005, 07:53 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,286
Default

I don't think you have to disable the onboard one. If the monitor plugs into it and works, there's nothing with your vid card. Update your drivers, that should fix the problem
__________________

__________________
Samsung QX410 notebook <-- lol, I'm always on the go these days :(
pc_boy is offline  
Old 01-12-2005, 07:56 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 207
Default

why does it show up with a different name?
rgray is offline  
Old 01-12-2005, 09:30 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
sPlAtOiD's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748
Default

Thats a default driver that comes with windows as a backup till you install your vid card drivers.Assuming your using WIN XP
sPlAtOiD is offline  
Old 01-12-2005, 09:32 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 207
Default

im using win 98 does that make any difference
rgray is offline  
Old 01-13-2005, 07:11 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 207
Default

Re: video card
« Reply #10 on: Today at 4:35pm » Quote Modify Remove

--------------------------------------------------------------------------------
i got the video card in and working. the driver was on my restoration disk. all the info helped a lot. now i move on to the sound card which isn't part of the original package. i've been all over the internet looking for the divers,but the numbers don't match up. the sound card is xg-ymf7 44-b-v. there are a bunch of numbered cards with xg-ymf7, and then different numbers on the end. i would assume it makes a difference and i can't find the exact numbers. there are too many choices. not sure what to download. i'm wondering if this deal will ever end.
__________________

rgray is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.