very strange problem... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-17-2005, 01:02 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 12
Default very strange problem...

has anyone ever seen this problem? my computer screen will freeze for about 5-10 seconds and then flash to a black screen and then come back to normal. the main window i had in focus will ussually be graphically messed up. for example: only the icons show up. I have to move it around to refresh it back to normal. i assumed it was a graphics card problem so i got a new graphics card for it but i stll get the same error. based on this i have a feeling it might be the mobo but i dont want to buy anything else until i know what the problem is. by the way, it crashed the computer if i am in a full screen game when this happens.


Specs:
abit kr7a raid
amd athlon xp 1600+
OCZ 256 ram
2 40 gig HD in raid
NEW graphics card: msi geforce fx 6200
OLD graphics card: gainward geforce4 ti-4200 golden sample
__________________

aceman118 is offline  
Old 07-17-2005, 01:05 PM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,302
Default

Sounds more like a problem in your OS (which I assume is Windows). Possibly a bad/corrupted file?

Hopefully someone a little more savvy with what could be belly-flopping you will wander through...
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 07-17-2005, 02:42 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,946
Default

Try running scandisk....
__________________
LIAN LI PC-7B PLUS II
OCZ MODSTREAM 520W
P4 3.2
2GB KINGSTON
EVGA 6800GS PCI-E
ASUS P5GD1
WD CAVIAR X2
LG DVD BURNER X2
vaderpro is offline  
Old 07-17-2005, 03:05 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,134
Default

you can try repairing windows, it replaces all the os files without messing up ur apps and documents. google repairing windows for info on how to do so. (if ur os is windows, that is...)
joshd is offline  
Old 07-17-2005, 03:07 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 12
Default

hmm, i thought i had reformated after this started happening but looking through my computer it looks like i have some VERY old stuff on here so i think you guys may be right. ill try it and let you know.

thanks for the help.
aceman118 is offline  
Old 07-21-2005, 01:00 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 12
Default

Well, I tried reformating and the same problem happend. I also tried swapping out memory with memory i know to be good memory. Neither fixed the problem. Would it be safe to assume something is wrong with my motherboard?
aceman118 is offline  
Old 07-21-2005, 09:13 AM   #7 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

^Possibly. You need to narrow it down a bit more. Do you have any cards on the PCI bus? front usb connected? check PSU?
__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 07-21-2005, 11:26 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 12
Default

Well, I have a network card and a sound card. I wouldn't have a clue how those would cause the video problems I am having but stranger things have happend. I will test it out without the cards in the computer. Thanks for the input.
aceman118 is offline  
Old 07-21-2005, 11:43 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 37
Default

I had this problem happen before.
techgeek7 is offline  
Old 07-22-2005, 01:09 AM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

they can cause problems with irq's and power etc. how long have you had this problem? both installs of windows were from the same disc?
__________________

Nitestick is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.