Venice: Doorway to 3GHz AMD? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-04-2005, 01:28 AM   #1 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default Venice: Doorway to 3GHz AMD?

Quote:
Moreover, the arrival of Venice sets green light to the release of even faster Athlon 64 processor models. In the near future AMD is expected to announce new Athlon 64 4200+ and Athlon 64 FX-57 processors based on Venice and San Diego cores (San Diego is an analog of Venice but with larger L2 cache).
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu...64-venice.html
__________________

__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 04-04-2005, 01:31 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Chankama's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Canada
Posts: 1,523
Default

Sweeet.. When they invent FX-59 is when I'll be going down to my local computer shop and buy a FX-55 (hopefully it'll be $300)
__________________

Chankama is offline  
Old 04-04-2005, 01:33 AM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default

Sigh this makes my 2800+ on socket 754 look like complete **** now....
c0rr0sive is offline  
Old 04-04-2005, 01:38 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 900
Default

Quote:
Originally posted by charles_scott
Sigh this makes my 2800+ on socket 754 look like complete **** now....
.

I have an XP 2500+, Socket A
__________________
Jesus said to him, "I am the way, the truth, and the life; no one comes to the Father but through me". -John 14:6
PizzatheHut06 is offline  
Old 04-04-2005, 01:41 AM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

lol I got a socket A mobile

Yeah I just posted some news about the venice yesterday gaara, not this article though, but it showed how it compared to the winchester version of the 3500+ version the venice, and of course the venice one in every benchmark, It also beat out the FX-53 in 3dmark05 CPU test lol.

Buuut I won't be looking to go AMD64 for over a year, so who knows what they'll have out by then lol
Nubius is offline  
Old 04-04-2005, 01:46 AM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default

i have a old AMD Athlon xp cpu... Not sure what its true speed it though.....
c0rr0sive is offline  
Old 04-04-2005, 01:47 AM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

Oops, guess I missed it, stuff gets bumped here so quickly. =/

It's crazy how quickly everything is advancing, and this just leaves another appealing choice for me to debate.

Toledo...Turion...Venice...Athlon 64-M

So many bloody choices.

I wish they could just combine everything into some super multipurpose CPU, or you could custom order a CPU to suit your specifications. That'd be soooo sweet.

Quote:

Sigh this makes my 2800+ on socket 754 look like complete **** now....
Don't feel bad mate, my AMD is still a 1.3GHz Socket A Duron.
__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 04-04-2005, 01:48 AM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

i thought they skipeed fx-59's
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 04-04-2005, 01:50 AM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,291
Default

Quote:
Originally posted by PizzatheHut06
.

I have an XP 2500+, Socket A

make my p3 1Ghz look bad aswell!
__________________
Simon is offline  
Old 04-04-2005, 01:53 AM   #10 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Don't know if it's the doorway to 3GHz though gaara. It's been in the Xtreme system news for a while when someone got ahold of an earlier release. Don't believe the chip wanted to work at -90 temps and the guy who had it at -40 didn't get far beyond 2.8GHz, so the main thing here is with that new dual stress liner that it can go beyond 2.2GHz which the winchester I guess didn't want to do more times than not although of course we've seen OC's that say otherwise
__________________

Nubius is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.