USB HUB - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-25-2010, 12:32 PM   #1 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default USB HUB

All my USB ports on my ASUS P5E are being used. Only one port open on my front ports on my Antec P182.

AFAIK, there are two large differences. With AC power or without. Do I really need the power? The ones with AC are more expensive.

I currently have these devices plugged in:

Keyboard
Mouse
Printer
External WD MyBook Essentials
Mini USB cable for my camera and other devices.
Connector for my Sandisk Sansa Fuse

BT USB adapter (front port)

I can see some devices can go on a non-AC HUB, but do they last long at all? Are fewer ports better than 7 ( I think is the most at a low price)

I've dealt with both in the past, but that was USB 1.0
__________________

__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 06-25-2010, 03:10 PM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

¯\_(ツ)_/¯
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default Re: USB HUB

Newegg.com - Add-On Cards,USB card ?
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 06-25-2010, 03:17 PM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: USB HUB

I thought the hubs were cheaper than the pci-ish cards. Guess not.. Never considered them..
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 06-25-2010, 07:28 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2010
Location: California
Posts: 16
Send a message via ICQ to Chasingu Send a message via AIM to Chasingu
Default Re: USB HUB

You could also try finding a keyboard that actually has USB ports. However, those don't work so well for things that need a powered port.
Chasingu is offline  
Old 06-25-2010, 09:53 PM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: USB HUB

Aren't those keyboard expensive as well?
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 06-26-2010, 02:52 AM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: USB HUB

According to the specs on your mb you have 6 usb ports on the back, and 6 internal.

Your are probably using 2 of those for your front panel connection so you should have 4 left. they come in groups of 2 so you should have 3 headers on your mb.

Your board should have come with a pci slot shield with usb ports and a cable to connect to the mb header.

I would go that route first as it is no additional cash outlay.

yep I see it upper right.



In perusing your manual it appears to only have 4 onboard. You are probably using 2 for the front with 2 left that you can use the adapter for. after those are used, pci card or hub.
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 06-26-2010, 10:04 AM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: USB HUB

I remember seeing that. Where I put it is another thing.
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 06-26-2010, 10:44 AM   #8 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: USB HUB

Page 2-29 of your manual will reveal all of the secrets for you.
__________________

__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows 7 FAQ and Questions KSoD Microsoft Windows and Software 1600 03-04-2013 11:29 PM
Video is choppy when using 1394, tried 2 different 1394 cards camosilver311 System Upgrades 3 12-20-2010 03:31 PM
External Hardrive Query Parky-RFC System Upgrades 6 01-13-2009 09:20 PM
new computer overheating jokka37 Hardware Repairs and Troubleshooting 8 05-23-2008 02:36 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.