USB 'device not recognized' - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 12-22-2004, 02:48 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Dec 2004
Posts: 2
Default USB 'device not recognized'

My Dell Latitude C600 laptop has a USB 1.1 port that's always worked just fine (it even worked with my new ipod, although a bit slower than a USB 2.0 port would have done).

I've been plugging a scanner, a broadband modem and the ipod into it with no problems until the other day, when it suddenly refused to recognise any devices plugged into it. The computer simply pops up with a message 'Device not recognized' saying the device has malfunctioned. This is for all devices and there's nothing wrong with any of them.

When I go into device manager it lists 'unknown device' under the USB host and claims no drivers are installed (which they are).

A couple of weeks ago I bought a PCMCIA card with two USB 2.0 ports attached to it. When I installed it the computer refused to recognize anything plugged into it either, and froze/hung up whenever anything WAS plugged in. This makes me think that the computer, and not the USB port itself, is the problem.

So now I can't surf broadband internet, download music, scan anything or update my ipod. Can anyone help?

PS I'm running Windows XP and have been all along.

thanks for your help!


Gemma is offline  
Old 12-22-2004, 03:54 PM   #2 (permalink)
True Techie
Join Date: Dec 2004
Posts: 183

If your device manager tells you that the drivers are nt installed, then it has a problem with the drivers. What you should try is uninstalling or updating the drivers so that the device manager recognizes them again. Until you do, you won't be able to use the USB functionality on your laptop. As for why it happens, it's software, it is not perfect. Drivers do get corrupt or tend to go offline or cause issues if something happens that they just don't seem to like.


Red Fox is offline  
Old 12-23-2004, 12:02 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Dec 2004
Posts: 2

Thanks for your input! I don't have any drivers for my devices so unfortunately I cant un or reinstall them. As of today the broadband modem is working again for no apparent reason, fingers crossed the other devices will too.

Gemma is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:22 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.