USB Cable - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-07-2005, 05:02 AM   #1 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default USB Cable

I only have 4 USB ports on my Rear IO panel, but i have more that i can activate by installing a usb cable.

The plug on the cable looks like this:

::::

but on the mobo it looks like this:

::::.

are those 2 compatible, does that extra pin matter?

Wayne
__________________

__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 03-07-2005, 09:49 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,574
Default

That extra pin should make no difference, I do not use it on my motherboard, and I don't know what it does. But make sure you plug it in the right way round, because if you don't it can cause some damage.
__________________

__________________


\'There is only one basic human right, and that is to do as you **** well please.
And with it comes the only basic human duty, to take the consequences.\'



m3trj is offline  
Old 03-07-2005, 10:15 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 119
Default

it is often a ground or a pin that carries no current and is only there to provide impedance to avoid attenuation. i don't use all teh pins on my usb headers for my cases front usb connectors and it werks.
__________________
AMD 64 3400+ s939 / ASUS A8V Deluxe (K8T800Pro) / Kingston Dual Channel DDR 400 (2 x 256) Corsair Value DDR 400 (2 x 512) / ATI Radeaon 9600XT / Seagate 120 GB/
deadweight is offline  
Old 03-07-2005, 02:27 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default



thats my mobo usb config

the cable config is like this:

1234
: : : :
5678

1 - Black
2 - Green
3 - White
4 - Red

5 - Red
6 - White
7 - Green
8 - Black
__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.