usb 2.0 plug to usb 1.0device? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-25-2005, 08:59 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 59
Default usb 2.0 plug to usb 1.0device?

if i have a mp3 player with usb 2.0, can i plug to a computer that have usb 1.0?
__________________

access denied is offline  
Old 01-25-2005, 09:34 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

no
__________________

__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Old 01-25-2005, 09:50 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 69
Default

No you can't. But, all you have to do with a PC that has USB 1.0 is update to Windows XP service Pack 1. Or you may be able to just download the USB2.0 Fix from Microsoft if you have ME or 98.
TheRanger is offline  
Old 01-25-2005, 10:46 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 59
Default

i c...thanks so much dude!
access denied is offline  
Old 01-25-2005, 10:56 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

Uhh, yes, you can actually. USB 2.0 devices are fully compatible with older USB 1.0 interface, I don't know where you are getting that idea from. However, the USB 1.0 Interface will bottleneck your normal USB 2.0 transfer rate of 480mbs to 12mbs (I think).
__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 01-25-2005, 11:06 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 69
Default

Uhh.. not so sure that is true. I have neer been able to hook up my Digital Camcorder to my old PC that is USB1.0.

But, if you think you know of a way ... go for it.
TheRanger is offline  
Old 01-26-2005, 06:54 PM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

okay, let me rephrase this. It MIGHT work but it will NOT work to full specifications if it does, unless there is hardware included in the device for USB 1.1/0... Now, if you plugging a USB 1.1/0 device into a computer with USB 2.0 should be completely backwards compatible.
__________________

__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.