Urgent HELP!!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 05-05-2005, 08:59 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Dec 2004
Posts: 49
Default Urgent HELP!!!

Ok, my brother used my computer yesterday. I an running XP dual boot with Linux. I go to boot up and everything powers up correctly. I have a dell. The first screen is the loading screen it has the bar going accross saying Dell or something then. After that screen I get a black screen saying my BIOS version and then it says enter password then press enter to enable security something. and the next option it says enter pass wprd and press control enter to disable securty pass. something along those lines. I have never set a password nor has the person using my PC. Can anyone help I think it may be a hardware problem. When I just hit return nothing happens just says enter password. And when I push random letters to see the result it always says I entered the password incorrectly more than 7 times and says halted, power off computer. The thing is I only tried a pass word once no where near 7 times. I dunno. what i do no is that Dell sucks

IntelĀ® PentiumĀ® 4 Processor with HT Technology 3.0, 512MB RAM( as of right now)
OS: XP Professional, Fedora Core 3
NVIDIA GeForce FX 5200
Analog Devices ADI 198x Integrated Audio

registered linux user #383139
s10237 is offline  
Old 05-05-2005, 09:29 AM   #2 (permalink)
True Techie
Join Date: Mar 2005
Posts: 229
Send a message via Yahoo to psman

if its the BIOS password it can be removed just follow these steps
1. open your case.
2.locate the battery and remove it for about 10 secs and place it
3. your bios will be cleared and the password removed
(if you have a BIOS clear jumper it will do the same)
PM me if you need more help

You... Went Beyond
You lost it all.
Why did you go there
psman is offline  
Old 05-05-2005, 09:59 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Apr 2005
Posts: 720

If 10 seconds doesn't work, go for about 1 minute, I've heard it takes up to a minute.

SkyHi is offline  
Old 05-05-2005, 10:14 AM   #4 (permalink)
Master Techie
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932

Just to make things clear....Hardware cannot setup a password. This is not a hardware issue. Only software can do that, which leads to the fact that your brother dorked around with your system and now yer screwed (slightly).

If the COM-battery reset doesn't help, you'll need to pull a Vyvyan on your brother.

Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:21 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.