Upgrading my computer. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-14-2005, 07:15 PM   #1 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Apr 2005
Location: Ontario, Canada
Posts: 184
Send a message via AIM to blackhawk13
Default Upgrading my computer.

Hey everyone. I'm not sure if this is the correct forum or not, but I'll post it here anyways.

Now, I'm thinking about buying the game, World of Warcraft, but I don't think my computer can run it.

Microsoft Windows XP Home edition
ASUS Motherboard
Pentium 4 1.6 GHZ
256 DDR RAM
32 MB GeForce 2 Integrated video card


Now, I've got a budget of about $300. So, what's everyones suggestions to what to buy for the game to work without any choppiness or lag. Thanks

~Dan
__________________

blackhawk13 is offline  
Old 07-14-2005, 07:28 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
majistic's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 1,434
Default

video card and RAM upgrades...you can run WOW on that P4
__________________

__________________
majistic is offline  
Old 07-14-2005, 07:41 PM   #3 (permalink)
Member (again)
 
macdude425's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raul's Wild Kingdom...How 'bout that, huh?
Posts: 4,202
Send a message via AIM to macdude425 Send a message via Yahoo to macdude425
Default

Yep, RAM and vid card. At least 512MB I would say (not any less, which would be a stick of 256MB), but as for a vid card, go GeForce 6600 or Radeon 9800Pro.
__________________



Debian Support Forums!
macdude425 is offline  
Old 07-14-2005, 07:47 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 303
Default

Your computer can run it. Ur computer meets the minimum system requirements.


In terms of upgrades, u can upgrade to 1gb of RAM for an incredible system boost. Now, this might cost around 100 bucks. So this leaves u with 2 options:

1. Buy a better processor. This will increase system performance incredibly but u will still play with craptacular graphics. But it will play very well.

2. Buy a graphic card. This will increase graphic power, however, it might lag sometimes, or well, yeah it will lag. U can buy a 6600GT with your 200 bucks, which right now is a very good buck for buck card. Or u could buy a x700. The x700 will be cheaper, but the 6600GT is better. But, u really should'nt think of anything "too" powerful right now. Ur system isnt all that great so go witha x700.
__________________
Sig reinstated. SigSanta
Arumuni is offline  
Old 07-14-2005, 07:55 PM   #5 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Apr 2005
Location: Ontario, Canada
Posts: 184
Send a message via AIM to blackhawk13
Default

I played the ST (stress test), and some of the open beta. But, I was wondering if the choppiness I used to get on the stress and open beta, was just due to huge amounts of people playing on the server all at once? Or was it actually my computer and I really should carry out with upgrading the computer. Or, should I risk it and just buy the game and see if it works or not? Thanks a bunch everyone!
blackhawk13 is offline  
Old 07-14-2005, 08:01 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default

who ever said that his computer can run it the way it is... ( im too lazy to scroll up) is wrong.. well.. technically there right.. but.. in the computer world.. always go one step further.. never minimum
Static_11 is offline  
Old 07-14-2005, 08:03 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 303
Default

True. And ur lagging problem is due to insufficient RAM most likely, and ur slow CPU isnt making it better. So upgrade ur CPU and RAM , wait for Vid Card later. U wanna be able to play the game, not have it look amazing and not be able to play it.
__________________
Sig reinstated. SigSanta
Arumuni is offline  
Old 07-14-2005, 08:10 PM   #8 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Apr 2005
Location: Ontario, Canada
Posts: 184
Send a message via AIM to blackhawk13
Default

Quote:
Originally posted by Arumuni
True. And ur lagging problem is due to insufficient RAM most likely, and ur slow CPU isnt making it better. So upgrade ur CPU and RAM , wait for Vid Card later. U wanna be able to play the game, not have it look amazing and not be able to play it.
hmmm. I think I'll just stick with the RAM. The CPU should be fine enough, it's twice as much as the minimum req. So I'll entrust it to do the job. Hopefully just the RAM will let me run the game. The graphics look good enough as it is, I don't need a VID card for now.

p.s. thanks everyone
__________________

blackhawk13 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.