Upgrading from 200MHZ!?! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-10-2004, 09:57 PM   #1 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Exclamation Upgrading from 200MHZ!?!

Shortly I would like to build a new PC.
Does somebody have any suggestions about the following pieces:

Mobo:?
CPU:?
Memory:?
Videocard:?
PSU:?

My budget: 650$


PS.: I'm not a gamer
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 08-10-2004, 10:25 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 670
Default

Mobo: Asus A7N8X-Deluxe
CPU: AMD 2800+ 512kb L2 cache 333fsb
RAM: 512Mb Corsair (CL2)
Graphics: nVidia FX5700 Ultra
__________________

__________________
<img src=\"http://i25.photobucket.com/albums/c62/HAVOC2k5/Sempron_Userbar.png\">
Raekwon is offline  
Old 08-10-2004, 10:29 PM   #3 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

I think a GeForce4 or an older ATI would work fine too
Thanks for your suggestion.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 08-10-2004, 10:34 PM   #4 (permalink)
ag3
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,536
Default

TheMajor, how in the hell did you get "My system specs" to move back and forth like that?

P.S.: Any video card ever will be more than enough considering you are not gaming.
ag3 is offline  
Old 08-10-2004, 10:39 PM   #5 (permalink)
ag3
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,536
Default

CPU: AMD Athlon XP (very cheap)

GPU: ATi Radeon 9000 (64 Mb) - Under $90

RAM: Corsair ValueRAM (PC3200) 512 Mb

MOBO: Abit
ag3 is offline  
Old 08-10-2004, 10:40 PM   #6 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Use html in you signature
EXAMPLE:

<marquee behavior="alternate" width="300">YOUR MOVING TEXT</marquee>

If you want the text to cross the screen without bouncing back junst delete "behavior="alternate"" ...

Good luck
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 08-10-2004, 10:44 PM   #7 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

I think that would be a good system
(wouldn't know wich RAM to choose by myself)


thanx agex000
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 08-11-2004, 12:44 PM   #8 (permalink)
ag3
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,536
Default

Not a problem, TheMajor... Glad I was able to help! For the RAM, even the cheapest Corsair is very good. I'd recommend going with PC3200, however, if for budget reasons you decide to stick with PC2700, that wouldn't be a bad idea.

Goodluck - If you have anymore questions, just let me know!

P.S.: Thx for the HTML code!
ag3 is offline  
Old 08-11-2004, 01:41 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 900
Default

Here's a system I came up with. All prices are from newegg:

Mobo: Asus A7V600-X...$61
CPU: AMD Athlon XP 3200+...$187
Memory: 1 GB Kingston ValueRAM PC3200...$167
Video Card: eVGA GeForce4 MX440...$39

That comes to a total of $454, which would still leave $196 for a case and power supply, or just a power supply if you already have a case.
__________________
Jesus said to him, "I am the way, the truth, and the life; no one comes to the Father but through me". -John 14:6
PizzatheHut06 is offline  
Old 08-11-2004, 07:56 PM   #10 (permalink)
ag3
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,536
Default

For the PSU... I'd recommend getting something from Antec.
__________________

ag3 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.