upgrade - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-18-2004, 12:29 AM   #1 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default upgrade

Ive been thinking about upgrading this PC to an AMD Athlon XP, but I don't know what boards support the Athlon AND my current hardware:
the hardware I'm unsure about are:
2x AGP card - NVidia TNT2 Riva
1x PC100 SDRAM 64MB - Micron Technology
1x PC125 SDRAM 128MB - Hitashi

can anybody find a board that supports this hardware AND the Athlon XP?
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Old 02-18-2004, 01:00 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 424
Send a message via AIM to Erik Send a message via Yahoo to Erik
Default

I think that your best bet would be to just buy a new motherboard, processor and ram, you can probably get it all for under $250
__________________

Erik is offline  
Old 02-18-2004, 01:33 AM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

well this isn't my personal computer, it's my dad's; upgrading the RAM doesn't sound like a bad idea for this computer though. what would it be in $aus?
__________________
Apokalipse is offline  
Old 02-18-2004, 01:44 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 389
Default

i think u should go look for your self there lot of sites in australia that tell u the prices. ???U call yourself a wiz??? heres 1 site that tell u most of the prices in australia www.razorprices.com
__________________
DAVID_15 is offline  
Old 02-18-2004, 02:32 AM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

but I would need to know what boards there are to get a price, probbably second hand for the hardware ive got. all I need to know is a type of board, then comes the price
__________________
Apokalipse is offline  
Old 02-20-2004, 02:41 AM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

that site only shows new boards, what I am looking for is a board that has socket A, and will support PC100/133 SDRAM and AGP2x
any board name will be nice
__________________
Apokalipse is offline  
Old 02-20-2004, 02:50 AM   #7 (permalink)
HONK if you route packets
 
mikesgroovin's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: MD
Posts: 4,715
Default

I know for a fact that the Shuttle AK31-A carries 4 DIMMS.
2 are for DDR and 2 are for regular SDRAM...

-Mike
mikesgroovin is offline  
Old 02-21-2004, 08:15 AM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

thx but i need 2x agp support
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.