trying to get an old computer to play half life - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-04-2004, 11:38 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 7
Default trying to get an old computer to play half life

this might be the wrong forum because there is a few problems

I have an old amd k6 computer that i got really cheap ($25) and i wanted it to play half-life/counterstrike without too much lag, so then i bought a old voodoo 2 pci graphics card. However, now i have to switch monitors to the different graphics cards and after i downloaded directx9c a half-life dialog box appeared and said to install directx 6 or higher. So, i decided it was just a random occurance and decided to unistall/reinstall half life, the install program said i already had an updated version of direct x and it wasnt going to update it. But much to my dissapointment i got the same dialog box. Can anybody help me on this??? Thanks in advance

[edit]-the computer has an intigrated ati IIC graphics card installed and thats i think thats why i need 2 monitors 1 for desktop 1 for programs that use the 3dfx card
__________________

cloudx138 is offline  
Old 08-04-2004, 11:55 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932
Default

What do you mean you had to switch monitors? Your old screen didn't work with the new card? Voodoo 2's are old, but not that old.

Half-life shouldn't be giving you issues about dx9. I run the latest directX on my machine, and HL runs great. Try reinstalling HL, then reinstalling your DX drivers afterwards. Also, try installing the dx drivers that come with your HL cd, as it is possible HL won't be able to recognize dx9 on such an old machine.

Lastly, I'm gonna tell ya right now, if you want low lag, yer look'n for trouble with that box. Now I ran HL on a PII 800MHz with a ATI Rage Fury Pro 32mb g-card just fine, but I know I was pushing the limits when it came to multiplayer.

I hope to heaven that you aren't going to try to run Steam and the latest version of CS on that box. Then you really ARE looking for trouble!
__________________

__________________

-----------------------------------------------
Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Old 08-04-2004, 12:06 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 7
Default

haha i know that im using it for LAN stuff mostly
im gonna try what you said now

i couldnt make the voodoo card into the primary display adapter thats why i need 2 monitors
cloudx138 is offline  
Old 08-04-2004, 12:44 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932
Default

...

Why not? You got two g-cards on the same mobo?
__________________

-----------------------------------------------
Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Old 08-04-2004, 01:02 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 7
Default

yes exactly and i tried what you said to do but now i get half-life telling me that kb_keys.lst is empty and that directx 6 need to be installed....
this sucks....
cloudx138 is offline  
Old 08-04-2004, 02:22 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,349
Default

using 2 display adapters will slow down game speed considerably on a old pc like that, even with only 1 on at a time..

(note- im guessing)--> your on win98, i would uninstall dx9c and install witchever version windows update tells u to. it may have probs on 98.

you need to disable your onbourd display adapter, im not shur ona pc that old, but the option is prolly in your Bios.
jolancer is offline  
Old 08-04-2004, 02:43 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932
Default

jolancer's right. Having two g-cards on a machine like that is a mistake. disable or remove (I prefer remove) the weaker card and move on.

If HL is giving you errors like that, you must have serously fkd something up. HL is pretty tolerant of hardware and drivers (as compared to other fps games). Unless you have something dear to you on that box, I'd suggest doing a full reinstall (with or without the format is up to you).

I do remember that some of the Voodoo cards did have a lot of problems with games back when they came out. You could check with the website to see what they have on Q&A.
__________________

__________________

-----------------------------------------------
Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.