trouble with Trinitron monitor - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-11-2005, 12:51 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 51
Send a message via AIM to the grim gopher
Default trouble with Trinitron monitor

alright, so i have a 17in flat panel and a 20in Dell Trinitron CRT. i turned the resolution up really high (something like 2200x1900) on the flat panel by accident. it said "input not supported" so i plugged in my 20in and the image came up but it was really red. even after adjusting the resolution the color isnt the same. after looking closer i realized there is no green.

did i blow i color tube or something, and is this fixable? please let me know info on what happened and what i can do and the $$$ of getting it repaired.

(i tried resetting it to default, i tried degaussing it, and i tried messing with the color values. no luck)

thx

-Ryan
__________________

the grim gopher is offline  
Old 07-11-2005, 06:04 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 51
Send a message via AIM to the grim gopher
Default

bump (idk if thats allowed :-p).
__________________

the grim gopher is offline  
Old 07-13-2005, 12:43 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 51
Send a message via AIM to the grim gopher
Default

oh what the hell, one more bump before i throw the monitor out the window
the grim gopher is offline  
Old 07-13-2005, 01:04 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,134
Default

if you go into the monitors built in menu you should be able to change the colour settings. just make sure the red, greeb and blue are at the same level. sorted... (hopefully)
joshd is offline  
Old 07-13-2005, 05:46 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 51
Send a message via AIM to the grim gopher
Default

yea i tried that, and even with turning green all the way up and blue and red all the way down, still no luck

thx though

anyone else have anything i should try?
the grim gopher is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.