Toshiba satalite Laptop - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-24-2006, 10:26 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 12
Default Toshiba satalite Laptop

i am wondering if i can replace the celeron that is in my laptop with a athlon2400+ cpu and id so how do i go about doing this
__________________

Frustrated is offline  
Old 04-24-2006, 11:26 AM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

chances are, you can not, because the motherboard is probably Intel only. My PC is the same way.

Could you give us the model number of the laptop so we can check to see which mobo is in there?
__________________

talldude123 is offline  
Old 04-24-2006, 12:14 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 245
Default

i'd say no because the mobo IS Intel only and if i remember correctly, it's a HUGE pain to replace a CPU in a laptop...also, you don't want to replace a Celeron M with a full power AMD Athlon...would probably run WAAAY too hot and give you hellish battery life
jdhore1 is offline  
Old 04-24-2006, 12:48 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 12
Default

toshiba satalite a40
Frustrated is offline  
Old 04-24-2006, 02:25 PM   #5 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default

Celeron = Intel.
Athlon = AMD.
Never shall the twain meet.

You would have to replace the motherboard in your laptop in order to do it.

You'd be better off trying to swap out your Celeron for a P-M.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is online now  
Old 04-24-2006, 03:23 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 245
Default

Quote:
Originally posted by Trotter
Celeron = Intel.
Athlon = AMD.
Never shall the twain meet.

You would have to replace the motherboard in your laptop in order to do it.

You'd be better off trying to swap out your Celeron for a P-M.
True, then though, he might be better off just getting a new laptop
jdhore1 is offline  
Old 04-24-2006, 06:29 PM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

well a good video card could balance out the bad processor, and make it good for gaming.
talldude123 is offline  
Old 04-24-2006, 09:16 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 245
Default

true, but don't forget, it's a laptop...almost impossible for a user to replace the graphics card in MOST laptops
__________________

jdhore1 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.