TNT 2 gcard problem? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 01-29-2005, 12:48 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Jul 2004
Posts: 67
Default TNT 2 gcard problem?

hey all,

I've been building up an onld comp, just for the fun of it and i had all the parts so it hasnt cost me any money Its an old AMD K6 clocked at 500mhz. anyways i've got windows 98 on it and have pretty much set it all up, the only problem is, its stuck in 16 colors! every time i try to change it to 256 or 16 bit it asks to restart so i do that. but then it stuffs up when restarting, after the windows loading screen i get a black screen with just a '_' flashing and a quick blue flicker in the screen and then it stays like that like its stalled. I've got all the lates drivers for the TNT 2 card and i also put on direct X 7 hoping that might chagne somehting but it didnt. any one got any ideas what the problem is. I'm not completely sure its a hardware problem but yeah, i dont got any ideas, can anyone help?

g_booto is offline  
Old 01-29-2005, 12:55 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
Martin's Avatar
Join Date: Apr 2002
Location: California
Posts: 1,422

If there are any chipset drivers available for your motherboard, there is a strong chance that you will need them. A lot of K6 motherboards are riddled with compatibility issues.

I also suggest this first, before re-installing drivers:

Martin's Page of Stuff

I judge you when you use poor grammar.
Martin is offline  
Old 01-29-2005, 05:54 AM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
Apokalipse's Avatar
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,556

you need to download drivers. I have the same card, and Forceware drivers seem best
Apokalipse is offline  
Old 01-29-2005, 09:57 AM   #4 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Jul 2004
Posts: 67

I have the latest forceware drivers from nVidia, i have allready found out that they didnt help. I also got the chipset drivers and they didnt really help either. Windows will never load up properly, even if i let it sit there for ages and see if it will eventualy load. I think i may just start over again. It's getting frustrating tryin to get it work but....oh well I've just had a bit too much spare time these holidays, lol.

I'll give it a format, Install windows and hopefuly get everything working this time. thanx for the help.
g_booto is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:55 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.