Is there a easier way?? Monitor question. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-10-2010, 06:27 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
ckop11's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Minnesota U.S.
Posts: 207
Default Is there a easier way?? Monitor question.

I am currently using a Single Dell 24'' G2410 monitor for my Computer. Via DVI to DVI

I also use the SAME monitor to play Xbox360 Via HDMI to DVI


The question.

Is the only way to switch between the two (xbox 360, computer), To unplug one DVI from the monitor then Plug the Other DVI into the monitor???


Is there Some kind of device with a switch. I can plug both DVIs (one from the xbox, one from the computer) into? then have One DVI going to the Monitor.

and switch between the two without having to unplug anything?? - Is there such a thing? or something similar to that?


Just wondering because its been getting REALLY old having to unplug one, to use the other. four or five times a day.
__________________

ckop11 is offline  
Old 04-10-2010, 07:13 PM   #2 (permalink)
Lady Techie
 
Yami's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Posts: 7,773
Default Re: Is there a easier way?? Monitor question.

Yes, there is such a device, called a KVM switch. It will switch from one to the other with a keyboard command, for Ctrl+1+2, depending on the switch.
__________________

__________________
Desktop i5-4440 - ASRock Z77 Extreme4 - EVGA GTX970 - 4x4GB 1600MHz - Samsung 850 EVO 250GB - Be Silent Base 800 - 3TB+1TB+1TB+640GB
Laptop i7-3740QM @ 2.7GHz, 2x4GB 1600Mhz, GT640M, OCZ Agility 3 120GB
Smartphone Galaxy S7 Edge

LinkedIn Kiera Mitchell
Yami is offline  
Old 04-10-2010, 07:37 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
ckop11's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Minnesota U.S.
Posts: 207
Default Re: Is there a easier way?? Monitor question.

Thank you very much. I am looking into some now.

Have any suggestions on what one would be perfect for what i will use it for? For a Good Price?


edit-

What is the difference in Video Quality between DVI and VGA?? Big Difference? or no?
ckop11 is offline  
Old 04-11-2010, 05:21 AM   #4 (permalink)
Imperial Space Womble
 
Harper's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Australia
Posts: 6,903
Default Re: Is there a easier way?? Monitor question.

Quote:
Originally Posted by ckop11 View Post

What is the difference in Video Quality between DVI and VGA?? Big Difference? or no?
Yes. I have noticed a better contrasts and sharper picture with DVI.
__________________

"I FEEL SO GOOD I FEEL SO NUMB, YEAH!!!" -- Rob Zombie
Main Rig - AMD FX-8350x8 4.0Ghz CPU, 4x 8Gb (32Gb) DDR3 Ram, Gigabyte GA-970A-D3, GeForce GT 970 4Gb, 1x 256Gb SSD\8Tb (3+2+2+1) SATA HDD, DVDRW, SB X-Fi, Win 10 (64-bit)
Asus N61JV-JX231V - Intel Core i5 3437u (1.9 - 2.4 GHz), 12GB, 640GB, 16" Display, nVidia 325M 1Gb, DVD-RW, Win 10 (64-bit)
Mobile Phone : Samsung Galaxy 5 Note SM-N920IConsole : Play Station 4
Harper is offline  
Old 04-11-2010, 08:48 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
willsko87's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,240
Default Re: Is there a easier way?? Monitor question.

I got a KVM switch off ebay and it works a treat. Just press a button to switch over.
__________________
http://www.aflonline.com.au



willsko87 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Use a secure shell configuration file for easier use Osiris Tips, Tricks & Tutorials 0 03-25-2010 05:32 PM
CyberSearch Add-On Gets Easier Site Search Osiris Tips, Tricks & Tutorials 0 03-16-2010 08:51 AM
What makes a mac so much easier? alexsabree Apple and Mac 10 06-06-2008 07:31 AM
Ubuntu 8 makes it even easier to try out Linux Osiris Linux Tips and Tricks 5 04-04-2008 11:22 PM
an easier way of updating software on network computers? bopol Computer Networking and Internet Hardware 6 10-02-2007 08:51 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.