Is there anyway for win98 to read a NTFS external hard drive? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-16-2005, 02:01 AM   #1 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,078
Default Is there anyway for win98 to read a NTFS external hard drive?

Took forever but I finally got this external hard drive I borrowed from friend to transfer files to computer with broken cd drive. But when I try to access the drive it tells me its not formatted and asks if I want to format.
Any idea of what I should do, if I can even do anything.
__________________

dario03 is offline  
Old 06-16-2005, 02:13 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 371
Default

No, 98 won't read that drive. How much data is it? You could use a flash drive.
__________________

IAM_7154 is offline  
Old 06-16-2005, 06:42 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,006
Default

I heard that they made external enclousre for hard drives that will allow non ntfs users to read ntfs.But you'd have to spend like 40 bucks on the enclosure.
Hacp is offline  
Old 06-16-2005, 08:57 AM   #4 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

Upgrade your 7year old o/s
__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 06-16-2005, 11:20 AM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,078
Default

Its my uncles computer and hes upgraded really soon. But wants to get the printer working on this one for now. However the cd drive is broke so I can't install the software.
dario03 is offline  
Old 06-16-2005, 11:29 AM   #6 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

Download the driver from the internet while on his PC then install it. You wont have a problem there unless he has dialup. If thats the case, download the driver somewhere else that has broadband and burn it onto a CD.
__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 06-16-2005, 12:03 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 1,084
Send a message via Yahoo to IBMan
Default

lol, he just said the cd doesnt work, yea downlaod the driver, if its by chance small enough stick it on a floppy, or a jump drive,
__________________

__________________
Server:
AMD Athlon 4000+ @ 2.4 GHz
4096 MB RAM
40 GB HDD
Dual Mirrored 500 GB HDDs
DVD-ROM Drive
Windows Server 2003 x64 R2 SP2
IBMan is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.