is there any risk to dual monitors? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-04-2006, 10:05 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 692
Default is there any risk to dual monitors?

is there any risk to using dual monitors? like will it shorten ur video card life span or anything? will it make the temperature of ur video card go up?
__________________

krazieaznboi is offline  
Old 09-04-2006, 10:08 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 793
Default

no not normally, you just have to make sure you video card supports it
__________________

__________________



\"I may or may not have put a loaf of bread in the dish washer\"
\"Once you go white a trailer is in sight\"
COD2_fanatic is offline  
Old 09-04-2006, 10:13 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 692
Default

yea my video card supports it.
__________________
System Specs
Opteron 165 cooled by Zalman 9500A LED // DFI Lanparty UT NF4-D // Seagate Barracuda 7200.10 SATA 3.0Gb/s 320-GB Hard Drive // Sapphire X1950XT 256MB cooled by Zalman VF900 Cu LED // 2x1GB OCZ EL Plantinum // Enermax NoiseTaker 430W // Pioneer DVD & Combo Optical Drive // 20" Samsung 206BW Monitor // Logitech Z-2300 Speakers // Logitech G11 Keyboard and Microsoft Sidewinder mouse // Antec Nine Hundred Case
krazieaznboi is offline  
Old 09-04-2006, 10:20 PM   #4 (permalink)
AKA ComatoseClown
 
H4x3r's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,526
Send a message via AIM to H4x3r Send a message via MSN to H4x3r
Default

no you should be fine, if the card supports it then there should be no trouble or shortening of the life span
__________________
H4x3r is offline  
Old 09-04-2006, 10:22 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 692
Default

ok thanks. dam i gotta get a new secondary monitor. its all blury and stuff cuz its an old crt. not used to switching view from crt to lcd. lol
__________________
System Specs
Opteron 165 cooled by Zalman 9500A LED // DFI Lanparty UT NF4-D // Seagate Barracuda 7200.10 SATA 3.0Gb/s 320-GB Hard Drive // Sapphire X1950XT 256MB cooled by Zalman VF900 Cu LED // 2x1GB OCZ EL Plantinum // Enermax NoiseTaker 430W // Pioneer DVD & Combo Optical Drive // 20" Samsung 206BW Monitor // Logitech Z-2300 Speakers // Logitech G11 Keyboard and Microsoft Sidewinder mouse // Antec Nine Hundred Case
krazieaznboi is offline  
Old 09-04-2006, 10:54 PM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

The only real risk -- running two monitors can use that much more electricity. But if you're really worried, just set the monitors to standby at 10 minutes idle.
talldude123 is offline  
Old 09-07-2006, 12:28 AM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Mr. Switch's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,841
Send a message via AIM to Mr. Switch
Default

I have to giant CRT's as my dual monirots right now and the only risk is me getting blasted (litterally) with radiation.
Mr. Switch is offline  
Old 09-07-2006, 01:34 AM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 692
Default

ahaha
__________________
System Specs
Opteron 165 cooled by Zalman 9500A LED // DFI Lanparty UT NF4-D // Seagate Barracuda 7200.10 SATA 3.0Gb/s 320-GB Hard Drive // Sapphire X1950XT 256MB cooled by Zalman VF900 Cu LED // 2x1GB OCZ EL Plantinum // Enermax NoiseTaker 430W // Pioneer DVD & Combo Optical Drive // 20" Samsung 206BW Monitor // Logitech Z-2300 Speakers // Logitech G11 Keyboard and Microsoft Sidewinder mouse // Antec Nine Hundred Case
krazieaznboi is offline  
Old 09-07-2006, 02:06 AM   #9 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

Quote:
Originally posted by Sw1tCh[FX]
I have to giant CRT's as my dual monirots right now and the only risk is me getting blasted (litterally) with radiation.

Not to mention the power consumption of those beasts!
talldude123 is offline  
Old 09-08-2006, 03:05 AM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 692
Default

crt comsume less power than lcd? i neva nu that
__________________

__________________
System Specs
Opteron 165 cooled by Zalman 9500A LED // DFI Lanparty UT NF4-D // Seagate Barracuda 7200.10 SATA 3.0Gb/s 320-GB Hard Drive // Sapphire X1950XT 256MB cooled by Zalman VF900 Cu LED // 2x1GB OCZ EL Plantinum // Enermax NoiseTaker 430W // Pioneer DVD & Combo Optical Drive // 20" Samsung 206BW Monitor // Logitech Z-2300 Speakers // Logitech G11 Keyboard and Microsoft Sidewinder mouse // Antec Nine Hundred Case
krazieaznboi is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.