thanks everyone - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-15-2005, 11:11 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 17
Default thanks everyone

i took you alls advice on the ram upgrade. but due to budget constraints i could only get another 256mb card. brought my total; ram up to 480. thought it would be 512 though. anyways, wow! what a difference playing games. much faster and smoother. so thanks everyone. any more tips?
__________________

pbrx7 is offline  
Old 01-15-2005, 11:19 AM   #2 (permalink)
TMT
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 241
Default

It only brought it up to 480MB? Was it 256MB that you started with, before the upgrade? If so, then it sounds like you've got 32MB on-board graphics eating up a bit of your memory. If you're using a dedicated graphics card, you should go into the BIOS and disable your on-board graphics to obtain the full 512MB of RAM you've got.

TMT.
__________________

TMT is offline  
Old 01-15-2005, 12:40 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,088
Default

Yep, TMT just laid it out. Is your computer Integrated...?
__________________
Finished With TF.
Codeine is offline  
Old 01-15-2005, 01:05 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 17
Default

it has integrated graphics but when i installed the ati card it told me to go into the device manager and disable it. which i did. how do i disable it in bios?
pbrx7 is offline  
Old 01-15-2005, 01:20 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 17
Default

nevermind, i figured it out. now that there is no integrated graphics how do i go about changing video cards in the future. i wont be able to see the screen? im planning on a 6600gt shortly.

computer has 512mb now, thanks!
pbrx7 is offline  
Old 01-15-2005, 01:43 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 120
Send a message via AIM to Therock
Default

How much did you pay for the ram?
__________________
AMD Athlon 64 3700+ San Diego @ 2.8GHz
DFI LanParty nf4 ultra-d
eVga 7800GT 256MB
1GB OCZ extreme series (2 x 512)
OCZ 550 Watt PSU
Samsung 200GB 7200rpm
Tsunami Dream Case
Therock is offline  
Old 01-15-2005, 01:58 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 17
Default

it was $33 at the PX on Ft Polk. didnt have to pay shipping or tax.
they had 128mb, 256mb, and 1gb. they were out of the 512mb and wernt going to get any more in. i didnt want to spend $135 on the 1gb.
__________________

pbrx7 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.