(Temporarily) lost my HD - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-11-2004, 04:41 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 14
Question (Temporarily) lost my HD

I'm experiencing a very strange phenomenon, my HD disappears. As a result, my pc stops, it tries to reboot, but fails to find my default OS. If I switch off the computer, and open switch it on after a few minutes, the pc returns to normal.
When I check my BIOS, the HD continues to be defined.
My only guess is this happens while VirusScan runs a long scanning session. Still, this is only a guess.
What can I do to avoid this alarming behavior?

Ran
__________________

chermesh is offline  
Old 06-11-2004, 05:17 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,878
Send a message via ICQ to Demalii Send a message via AIM to Demalii Send a message via Yahoo to Demalii
Default

Perhaps your hard drive is going out on ya =/ Mine recently did heh
__________________

Demalii is offline  
Old 06-11-2004, 05:36 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 14
Default

Maybe, but it's a brand new HD installed on a brand new system
chermesh is offline  
Old 06-11-2004, 11:30 AM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 319
Send a message via AIM to Wartorment
Default

Same happened to my HDD, backup and send it back.
Wartorment is offline  
Old 06-11-2004, 12:48 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 72
Send a message via Yahoo to raj_1024
Default

may ur mobo may be old enough or the bios is needed to be updated so that some of the new hard drives cannot be detected by old bios or old mobos
__________________
hi everybody
raj_1024 is offline  
Old 06-13-2004, 06:36 AM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 346
Send a message via Yahoo to rakesh_1024
Default

Anyway,chech for bad clusters on Ur HDD.
__________________

__________________
www.tech-station.net

P4 1.6GHZ Willamette core 400MHZ FSB 256KB L2 cache
Intel 845WN Mobo
256mb SD-RAM
Nvidia Riva Tnt2 M64 G-card
40GB Seagate 5400rpm HDD
300Watt PSU
Intex Cabinet
15 LG Studioworks563N
Creative Inspire2400 2.1 speakers
16x DVD ROM
52x Samsung CD Burner
rakesh_1024 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.