Tell me what you think. Any suggestions? - Page 4 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-30-2005, 01:59 PM   #31 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,446
Send a message via AIM to Alex81388
Default

Ok... WOW. First of all persian man, it is really hard when you are posting multiple times in a row asking questions that overlap eachother.

Quote:
Originally posted by persianxballer
This is the board I'm talkin about: http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813128283
I have the upgraded version of that board and have seen that one in use. Although people around here don't like Giga-byte, I assure you it will do you well. Its a very nice board and everything associated with Giga-Byte has been a pleasure with my experiences. The only thing I may consider, is if you are planning on overclocking (it sounds like you are, especially with that venice), then get an Abit board, or if you must, a DFI.

Secondly, DO NOT get 2GB of ram. It is COMPLETELY unneccisary. If you arn't getting a top of the line Video card, don't go all out on ram. Video card is way more important. I would just do 6800GT, but thats me. Don't buy any current ATI cards, will ruin the rest of your system. Either buy a nVidia Series6, or a new generation ATI with SM3 on it.

Those two PSU's

Quote:
Originally posted by persianxballer
Due to the apparent low quality of Rosewill PSUs, I am now deciding between these two power supplies:
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817159026
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817103931

As for the case, I like it so that's that.

Is the 7800 GTX that much better than the 6800 GT, or should I get the 6800 GT and wait for next year's line of cards?

As for the ram, it has good timings and people regard Gigaram highly. Should I go with another brand, or just stay with Gigaram because 2 GB is only ~$180.
Coolmax's specs look okay, but I don't really trust the name. That doesn't matter very much tho if you buying a 550W psu. Look at me, my Aspire thing does excellent! Not sure on the Antec, it has dual 12's at 19A but i just don't like it...

Never heard of Gigaram, but if you plan on overclocking, get G.Skill, they are pretty good. If you plan on running normal, with slight but solid Overclocking, get Corsair XMS, very solid ram.
__________________

__________________
Sig removed due to foul language. Please read the rules regarding the allowable content of sigs before reposting your COMPLIANT sig.
~Trotter
4/21/06
Alex81388 is offline  
Old 06-30-2005, 02:36 PM   #32 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 451
Default

First of all, thank you Alex81388, you have the most helpful because you answered just about every question thoroughly.

If I am going to be video editing and a lot of video converting, don't I need 2 gb of ram? Also, I want everything to run without a hickup, I mean no delays. So 1 gb or 2 gb. If 2 gb is a good option for me, then which of the two sets should I get of the ones I posted links for?
__________________

persianxballer is offline  
Old 06-30-2005, 02:54 PM   #33 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 451
Default

Alex, you said that I would need a top of the line video card to make use of 2 gb of ram. But isn't the 6800 GT pretty top notch?
persianxballer is offline  
Old 06-30-2005, 06:36 PM   #34 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 451
Default

To add to my list of questions, what do you guys think of passively cooling the northbridge of the nForce4 chip?
For example, with this: Zalman Cooler
persianxballer is offline  
Old 06-30-2005, 06:38 PM   #35 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 451
Default

To add to the previous question, will that north bridge cooler fit on the asus ali board? Because the cooler sits right to the side of the video card slots.
persianxballer is offline  
Old 07-01-2005, 12:10 AM   #36 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 451
Default

Which version of OCZ ram is the best?
persianxballer is offline  
Old 07-01-2005, 11:58 AM   #37 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,946
Default

From what I've heard, stay away from SLI and get 2x 512mb of ram; it works better than 1 stick at 1gb...
__________________

__________________
LIAN LI PC-7B PLUS II
OCZ MODSTREAM 520W
P4 3.2
2GB KINGSTON
EVGA 6800GS PCI-E
ASUS P5GD1
WD CAVIAR X2
LG DVD BURNER X2
vaderpro is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.