Tell me if these benchmark scores look okay. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-10-2004, 07:51 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 21
Default Tell me if these benchmark scores look okay.

Here are my system specs...

amd athlon 64 3500+
asus A8V deluxe mobo
gigabyte ati radeon X800 XT
2x 512mb pc-3200 ram (kingston)
windows xp

3d marks 03(default test) = 11349
doom 3(high quality, everything turned on, 4x AA, 1024x768) = 42.7 FPS

I was expected to have better scores than this. Should I be happy with these scores or should I be getting better performance with my system?
__________________

ramses1982 is offline  
Old 12-10-2004, 08:14 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

Doom 3 scores look a little low. I have an X800 Pro and get 67.4 with high quality and 2x AA. 4xAA is more choppy than I would like in-game so I dont play with that much. Did you install your chipset drivers? Also. what Catalysts are you using?
__________________

beedubaya is offline  
Old 12-10-2004, 11:34 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 21
Default

I installed my motherboard drivers and I'm using the lastest ATI drivers.
ramses1982 is offline  
Old 12-10-2004, 11:38 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 21
Default

Just tested it with 2x AA and got 50.2

Whats the deal here?
ramses1982 is offline  
Old 12-10-2004, 11:49 AM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 44
Default

ramses: what temp. does your cpu run at?
seh264 is offline  
Old 12-10-2004, 11:50 AM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 120
Default

Run memtest to check your RAM, make sure you have updated your chipset drivers (different than mobo drivers) and perhaps try installing Omega drivers instead of ATI.
edit- That 3dmark03 score seems right, as long as it was achieved without overclocking the vid card. I will check my d00m3 demo score when I get home to compare.
__________________
My rig:
P4 3.0 Northwood oc\'d to 3.6
Zalman Alu-Cu hsf
Asus p4p800e-dlx mobo
1 GB (2x512) pc-3200 OCZ performance series rev. 3 Ram (2-3-3-6)
ATI Radeon X800 Pro
Arctic ATI Silencer 4
Raidmax Scorpio case
Creative Labs Audigy2 ZS Gamer edition
2x74gb WD Raptor, Raid 0
NEC 8x DVD+/-RW
Windows XP pro w/ SP2
Sony 19\" LCD (SDM-HS95)
Logitech MX-1000
Jeffrock is offline  
Old 12-10-2004, 12:52 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 21
Default

Ran memtest, let it goto 100%, and it found no errors.
My cpu is running at 34.5 C 94 F.
I downloaded and installed a driver from the amd website, though I'm not even sure which one it was.
Downloaded and installed xp SP2.
Downloaded and installed again the ATI catalyst drivers.

Reran doom 3 demo at 2x AA and got 49.2

I'm out of ideas, could it be my hard drive or sound card? My hard drive is 2 years old and my sound card doesn't have all the drivers installed yet(waiting on cd from creative). And what chipset drivers do I need?
ramses1982 is offline  
Old 12-11-2004, 01:03 AM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 21
Default

Just downloaded the VIA chipset drivers and still no improvement. Please someone help me.
ramses1982 is offline  
Old 12-11-2004, 01:05 AM   #9 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

Are you running it with vsync on? That will always decrease your score, since it caps it at 60 fps. Run it with vsync off.
beedubaya is offline  
Old 12-11-2004, 02:24 AM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 21
Default

I ran it with vsync off and got 70 fps

Thats nice and all but I can't stand running the game without vsync. Screen tearing is worse than a bad framerate.

So should I be happy with these results?
__________________

ramses1982 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.