system hangs up due to harddrives? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-22-2005, 09:33 AM   #1 (permalink)
MvD
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 28
Default system hangs up due to harddrives?

I've got two IDE harddrives and 300 watt power supply.

Maxtor 6Y060L0
Seagate ST380011A

Now my system sometimes(once twice a day) just hangs up. Nothing works and the HD indicators are not on. At first I though this could due to a messed up power supply, but it seems fine. What I did notice was that the HDs were recognised by the PC (as if they didn't exist). So I decided to check how well the power cables and IDE cables are connected to the HD themselves. After a quick reffiting of all cables the system botted up once more. However, the thing is, usually (after one of these hangups) the system does see the HDs but does not boot from them....

Any ideas what going on?

P.S. Is testes the Seagate drive on with Seagate's Diskwizard software, everything is fine.
MvD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.