System Config - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-21-2005, 10:06 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 422
Default System Config

I heard that if you go to system config and go under startup in Windows XP, you should uncheck all the programs except a couple for system performance. Can someone please tell me what those are that needs to be checked while everything else is unchecked? Thanks in advance.
__________________

__________________
Athlon 64 X2 4200+ Manchester @ 2.2GHz ... Biostar TForce4SLI 939 ... 2GB (1GB X 2) XMS Corsair DDR400 ... PNY 9600GSO 768MB ... 2X 7200.2 Seagate Barracuda 160GB ... Cooler Master Centurion 5 ATX ... Antec TruePower Trio 550W ... Windows Vista 32-bit Premium ... Acer H213H 21.5" 1920X1080
JeffK91 is offline  
Old 03-21-2005, 10:08 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

are u referring to typing in "msconfig" in run?

if you are, i'd uncheck everything you don't need, but keep everything related to windows checked
__________________

__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 03-21-2005, 10:10 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 422
Default

yeah, in msconfig. but thats exactly my problem, i dont know those programs that are needed running for windows which is why i posted.
__________________
Athlon 64 X2 4200+ Manchester @ 2.2GHz ... Biostar TForce4SLI 939 ... 2GB (1GB X 2) XMS Corsair DDR400 ... PNY 9600GSO 768MB ... 2X 7200.2 Seagate Barracuda 160GB ... Cooler Master Centurion 5 ATX ... Antec TruePower Trio 550W ... Windows Vista 32-bit Premium ... Acer H213H 21.5" 1920X1080
JeffK91 is offline  
Old 03-21-2005, 10:14 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

if i remember correctly, it shows where the files are located to the right of its name

the windows ones are located in the windows folder i guess

meh, i'm not an xpert on this
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 03-21-2005, 10:21 PM   #5 (permalink)
ApM
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 501
Send a message via AIM to ApM Send a message via Yahoo to ApM
Default

All depends what you need to be loaded up on the startup, if you are talking about the "Startup" tab from msconfig then you only need Windows applications if there are any, in my case I don't have any Windows Applications that run in the "Startup" tab, only my programs which I have installed, Antivirus, Spyware Checker, Firewall and MSN thats basicly it.

If you where talking about "Services" then thats another matter.
ApM is offline  
Old 03-21-2005, 10:23 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 422
Default

well under location almost all of them say "HKLM/SOFTWARE/Microsoft/Windows/CurrentVer......" even though I see some useless stuff like iTunes helper. can you, or somebody just please tell me what you have under your startup?
__________________
Athlon 64 X2 4200+ Manchester @ 2.2GHz ... Biostar TForce4SLI 939 ... 2GB (1GB X 2) XMS Corsair DDR400 ... PNY 9600GSO 768MB ... 2X 7200.2 Seagate Barracuda 160GB ... Cooler Master Centurion 5 ATX ... Antec TruePower Trio 550W ... Windows Vista 32-bit Premium ... Acer H213H 21.5" 1920X1080
JeffK91 is offline  
Old 03-21-2005, 10:25 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 422
Default

well does taking off alot of programs on services improve system performance?

p.s. how can i tell if they are windows applicants or not?
__________________
Athlon 64 X2 4200+ Manchester @ 2.2GHz ... Biostar TForce4SLI 939 ... 2GB (1GB X 2) XMS Corsair DDR400 ... PNY 9600GSO 768MB ... 2X 7200.2 Seagate Barracuda 160GB ... Cooler Master Centurion 5 ATX ... Antec TruePower Trio 550W ... Windows Vista 32-bit Premium ... Acer H213H 21.5" 1920X1080
JeffK91 is offline  
Old 03-21-2005, 10:40 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 422
Default

can someone please reply, i'd really like to know because i know this had a major impact in system performance on my old comp.
__________________

__________________
Athlon 64 X2 4200+ Manchester @ 2.2GHz ... Biostar TForce4SLI 939 ... 2GB (1GB X 2) XMS Corsair DDR400 ... PNY 9600GSO 768MB ... 2X 7200.2 Seagate Barracuda 160GB ... Cooler Master Centurion 5 ATX ... Antec TruePower Trio 550W ... Windows Vista 32-bit Premium ... Acer H213H 21.5" 1920X1080
JeffK91 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.