Sys Speed? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-05-2004, 03:49 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 16
Default Sys Speed?

Hello, im not sure if this is the best forum, but here's my question. I bought a 1GB, 2.8 Ghz processor (800 Mhz FSB), 128MB Geforce video card from Dell. I have the program Macromedia Fireworks, it's for images. Lately it's been running it slow, glitchy like. My process use is about 7-20%, mem is about the same.
The only processes running are required ones, or firewall/anti virus?

I did delete the partition and remade it, had some bad spyware/trojans. Perhaps i dont have correct drivers?

If more info is needed, I can probably provide it.

Thank you
__________________

eq1986 is offline  
Old 09-05-2004, 03:53 PM   #2 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

you re-installed XP?
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 09-05-2004, 05:03 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 16
Default

Yes, XP Home from the Dell CD
eq1986 is offline  
Old 09-05-2004, 05:06 PM   #4 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

have you tried re-installing fireworks?
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 09-05-2004, 05:15 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 1,626
Default

uhh make shur u reformat ur whole drives when u reinstall xp.
__________________
My current specs:
i7 920
Biostar TPower x58
3x2GB g.skill
XFI GTX260 Black Edition
640 WD Caviar Black
Vista Home Premium x64
U-Toast is offline  
Old 09-05-2004, 05:24 PM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
uhh make shur u reformat ur whole drives when u reinstall xp.
Yup...if you've created two different partitions on one drive...one for the OS and one for your 'storage' then yeah....you should just backup everything you need to..get a new HD for storage and completely wipe out that C:\, clean format and reinstall winXP. 'XPhome CD from dell' they give you a REAL version of XP Home right not like 'DELLs Version' cause that'll come with a bunch of preinstalled crap on it. Never buy computers from dell or emachine or anything like that, cause they make it so you can't tweak it. Only they can thats why they offer BS stuff like 'FREE UPGRADES!' but half the time no one takes advantage of that anyway
Nubius is offline  
Old 09-05-2004, 06:16 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 16
Default

I deleted the partition with XP installed (and my storage), then i made another one, i believe it was NTFS. From there I installed XP from Dells CD. I installed drivers from their CD too. I have installed/reinstalled Macromedia a few times. I have also changed with my graphics cards settings, 65 Hertz to 85, to 75, etc, and my brother may have changed other things.

My video card is GeForce FX 5200, if anyone thinks it may be the video card.

Any other ideas why it may be running slow?
eq1986 is offline  
Old 09-06-2004, 03:45 AM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

changing the hertz is only changing the refresh rate. Higher hertz is supposed to be easier on the eyes. No clue why it'd be running slow
__________________

Nubius is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.