Switching RAM over. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-24-2005, 04:41 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,107
Send a message via AIM to Counter-Strike
Default Switching RAM over.

I have a 512 stick of Centon PC2100 RAM in this old computer. I am getting a new build, and they have this exact kind of RAM on sale for $30 at CompUSA. Now, I really don't want to spend $80 on Corsair ValueSelect when I can spend $30 and switch over my current 512, thus totaling 1GB. Should I go for the Corsair PC3200 or stick with 1GB or PC2100?
__________________

__________________
<img src=\"http://img175.imageshack.us/img175/5743/sig9cd1.gif\" border=\"0\">
Check out www.advancedgeeks.com Great new forum!
Counter-Strike is offline  
Old 07-24-2005, 04:42 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 303
Default

The corsair is much more better in performance. Get that.
__________________

__________________
Sig reinstated. SigSanta
Arumuni is offline  
Old 07-24-2005, 06:28 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

are you doing a lot of top end gaming? I might just stick with the PC2100 instead. You'll have 2 times the memory, and over half the speed. In some cases, quantity is more than how fast it's going.

Ryan
__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 07-24-2005, 08:54 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,289
Send a message via AIM to timmer
Default

go 3200 very very big performance booster over 2100
__________________
Intel p4 HT 3.0GHz
1 16x Toshiba dvd burner
2 sticks of corsair ddr2 533mhz 512mb
GeForce Fx 6600GT
Asus P5LD2
HD AUDIO
480W thermaltake
timmer is offline  
Old 07-24-2005, 09:26 PM   #5 (permalink)
The Angriest of Amoebas
 
Join Date: Jun 2004
Location: Minnesota
Posts: 1,180
Default

I suggest getting the one stick of 3200. Eventually you can get another stick of the exact same stuff. There will be a big boost in performance between the 3200 and 2100.
__________________
toxicity_27 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.