Stupid skipping Winamp - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-20-2005, 08:22 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 900
Default Stupid skipping Winamp

Just tonight, winamp has begun to randomly slow down or skip in the middle of songs. It sounds exactly the same as when you play a scratched CD and the tracks skip or something. Winamp has never done this before. I don't know what to make of it. It's not an issue that I'm running too many programs with not enough RAM or something, because all I have open is AIM and an Internet Explorer window. Does anyone have a clue as to what this could be?
__________________

__________________
Jesus said to him, "I am the way, the truth, and the life; no one comes to the Father but through me". -John 14:6
PizzatheHut06 is offline  
Old 01-20-2005, 08:26 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 833
Default

my brother had a similar issue when his CPU was overheating, he cleaned the heatsink and fan and the problem was sorted... have you checked your system temps?
__________________

__________________
hygor is offline  
Old 01-20-2005, 10:47 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 900
Default

I think you might be right about the CPU. I checked my temps, and they are steadily higher than they once were. The CPU used to idle around 44 C, but now idles around 56 C. I removed the hsf and found that the thermal pad that came with the retail heatsink is absolute crap. The connection is terrible, and in many places, the thermal pad is no longer touching the CPU core. I think I'll order an aftermarket cooler, and also some Arctic Silver 5. Thanks for the help man.
__________________
Jesus said to him, "I am the way, the truth, and the life; no one comes to the Father but through me". -John 14:6
PizzatheHut06 is offline  
Old 01-20-2005, 11:01 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
uzi9mm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Horseheads, NY
Posts: 2,553
Default

Maybe you are having buffer overruns on your sound card. Make sure your hardware acceleration is at full.
And if it is at full with the same results try to lower just a tad to see what happens. I really dont see how winamp will make your CPU overheat.
__________________
INTEL i7 930
ASUS P6X58D
3x2gb Corsair Dominators
EVGA GTX 480
CORSAIR 850-HX
uzi9mm is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.