Stopped using computer, now it doesn't work - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-09-2005, 02:35 PM   #1 (permalink)
og5
Junior Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 98
Default Stopped using computer, now it doesn't work

I decided to sell my old laptop that has never givien me a problem before, and suddenly after turning it on it won't load all the way. It gets to the "welcome" screen in windows and stops there, ocasionally the hard drive light blinks. This computer has never had issues before so I think it's wierd that I don't use it for a couple weeks and suddenly it acts like this. Is it possible that unplugging some hardware (printer, mouse, ethernet connection) could cause it to do this?

Thanks
__________________

og5 is offline  
Old 06-09-2005, 03:13 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

Might be some dust has settled in the heatsink, and is causing it to overheat. Is it always at the welcome scren, if so, I would try a format, and re instal windows.
__________________

__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 06-09-2005, 03:18 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,363
Default

Yeah, clean it out. Laptop's have a Heatsink? Mine only has a fan. That too, real small, and slow.
__________________

Quote:
Ricer: from the latin word Ricarius meaning to suck at everything you attempt.
desiboi is offline  
Old 06-09-2005, 03:19 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Alvin.C's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 2,580
Default Re:

Hello,

Have you tried booting into safe-mode yet?
__________________
Alvin.C
linkedin.com/in/alvinwkchan

|Gaming PC| |Dell Latitude E7250| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 10 Pro (x64)| |Intel Core i5-6600 @ 3.3 GHz| |MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Gaming X| |Noctua NH-D15S CPU Cooler| |Gigabyte GA-Z170MX-GAMING 5 mATX Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD| |Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-SDRAM| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 06-09-2005, 03:25 PM   #5 (permalink)
og5
Junior Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 98
Default

hmm that's wierd, i rebooted it again to get into safe mode and (not knowing what button to press) it rebooted into windows regularly, but tthe touchpad doesn't work. I'll have to see whats going on
og5 is offline  
Old 06-09-2005, 03:34 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,706
Default

I would reinstall windows, didn't you say you wanted to sell it anyway. besides cleaning it out phisicaly wouldn't hurt either.
unless it is a hardware thing, that should fix it.
Juice Daddy is offline  
Old 06-09-2005, 04:19 PM   #7 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

Air cans own you.
__________________

__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.