SSD Imaging.... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-29-2011, 12:14 PM   #1 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,886
Default SSD Imaging....

So, I have Acronis 2011, I have a 60GB SSD on my main computer, I use this computer mostly in the winter/colder months when I can afford to do so. I was wanting to backup the SSD, and pull it during the warmer months, and install it on my laptop.
At the end of the warmer months I want to put the SSD back into the desktop and restore the image made months prior.

I have read about Acronis 2011 being somewhat iffy on SSD images. Does anyone have advice for what I should do?
__________________

c0rr0sive is offline  
Old 07-30-2011, 08:28 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,886
Default Re: SSD Imaging....

Shameless bump... Kinda need to know this soon...
__________________

c0rr0sive is offline  
Old 07-30-2011, 08:33 PM   #3 (permalink)
Lady Techie
 
Yami's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Posts: 7,773
Default Re: SSD Imaging....

I'm curious about this too, though I don't really see why there'd be any issues when imaging an SSD compared to a HDD (since they're both on the SATA controller... to any software they look identical).
__________________
Desktop i5-4440 - ASRock Z77 Extreme4 - EVGA GTX970 - 4x4GB 1600MHz - Samsung 850 EVO 250GB - Be Silent Base 800 - 3TB+1TB+1TB+640GB
Laptop i7-3740QM @ 2.7GHz, 2x4GB 1600Mhz, GT640M, OCZ Agility 3 120GB
Smartphone Galaxy S7 Edge

LinkedIn Kiera Mitchell
Yami is offline  
Old 07-30-2011, 08:34 PM   #4 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,508
Default Re: SSD Imaging....

Can always try out CloneZilla. Don't have much experience with Acronis, so I can't say I have any advice to give on that one, unfortunately.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is online now  
Old 07-30-2011, 09:04 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,886
Default Re: SSD Imaging....

Does clonezilla re-align the SSD partition when the drive is being re-imaged? That is the thing that confuses me, some say Acronis will, others say to use another program to do that then re-image.
c0rr0sive is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Imaging Troubleshoot daggerakagarnet Hardware Repairs and Troubleshooting 1 09-17-2005 11:12 PM
Imaging Troubleshoot daggerakagarnet Web Graphics and Design 1 09-17-2005 10:13 PM
need help with imaging sarabjit Microsoft Windows and Software 3 05-13-2005 11:12 AM
Imaging your HDD goku2100 Microsoft Windows and Software 4 04-17-2005 07:12 PM
Imaging? willsko87 Microsoft Windows and Software 2 04-29-2004 07:09 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.