Speed Increase Question. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-16-2006, 12:37 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 65
Default Speed Increase Question.

If I am currently running:
Intel P4 1.8 GHz
768 (or something) MB of RAM.

and it takes Photoshop 1 min 10 seconds to start up,

approximately, how long would it take to load using
Intel PD 805 OC'd to 3.33 GHz
2 GB of RAM


I don't need an exact time (like, depending on other things running, other PC components)

Just an educated guess.

Thanks!
__________________

Crazydog115 is offline  
Old 08-16-2006, 12:47 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
AMDSCOrPiO's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 613
Default

mine takes about 10 sec to start photoshop but i donno about intel
__________________

__________________
AMDSCOrPiO is offline  
Old 08-16-2006, 01:30 PM   #3 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

From 1.8ghz to a 3.33ghz and 768mb ram to 2gb....you'll probably shave off a 1 min. in opening time. I have the Intel P4 1.8ghz and mine opens up in like 20secs.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 08-16-2006, 03:15 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

mine takes 5 seconds but mine is dual core.
__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Old 08-18-2006, 01:45 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 164
Default

i use P4 3.0Ghz 1GB and take just 10 sec. I dont know...depend...it's not just about been P or AMD, its more then that...if you what mean...depend of your basics hardware too.
Rogerio is offline  
Old 08-18-2006, 02:11 PM   #6 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

It probably takes a min and 10 secs, because you have alot of programs open? Or virus?
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 08-18-2006, 02:43 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 164
Default

It probably takes a min and 10 secs, because you have alot of programs open? Or virus?

That is right...photoshop is a graphic prog, that means, you need speed, and if you have several progs running in the same time, you hav low performance...
Rogerio is offline  
Old 08-18-2006, 03:04 PM   #8 (permalink)
Memberbot
 
Elbatrop1's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4,057
Default

I timed mine. From time of clicking on the icon, to getting a useable screen takes 4 sec. The contributing factors of the speed of mine would be the 2GB of RAM, as well I have Windows and PS installed on a Raptor (10k rpm HDD). That's with Winamp and Firefox running, as well as background apps.
__________________

Intel E6750...........PSN: ELBATROP
XFX nForce 650i Ultra
Patriot PC2-6400 8GB (4x2GB)
eVGA 9800GT
36GB WD Raptor
120GB SG
1TB SG
Logitech X-530
Samsung SyncMaster 931c
Samsung SyncMaster 750s
Windows 7 Home Premium 64
Elbatrop1 is offline  
Old 08-19-2006, 08:29 AM   #9 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Location: uk
Posts: 2,417
Default

My photoshop cs takes about 10 seconds too, might be abit quicker but ive never timed.

Certainly that comp you said will be alot quicker, but then you dont base what comp you buy on how long it takes to load up photoshop, that would be stupid!
jonny_uk is offline  
Old 08-19-2006, 08:37 AM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

yeah i get somewhere around 5 seconds too

Quote:
Intel PD 805 OC'd to 3.33 GHz
just pointing out that you shouldn't bother making plans based on an expected overclock. you buy a processor and any overclockability is an added bonus.
__________________

Nitestick is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.